Tgrt Haber

Yunanlara göre  Erdoğan'ın A takımı! "Beşli Muhafız" benzetmesi yaptılar

15 Haziran 2023 16:50 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 17:34
Yunanlara göre  Erdoğan'ın A takımı! "Beşli Muhafız" benzetmesi yaptılar

Yunan gazetesi Kathimerini, "Beşli Muhafız" benzetmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik görevlere atadığı 5 ismi inaliz etti. Haberde bahse konu isimler; Hakan Fidan, İbrahim Kalın, Mehmet Şimşek, Gaye Erkan ve Yaşar Güler hakkında dikkat çekici ifadelere yer verildi.

14 Mayıs ve 28 Mayıs'taki iki turlu seçim sürecine yakından mercek tutan Yunan medyası, Türkiye'de seçim sonrası yaşanan gelişmeleri de radarından kaçırmıyor. Son olarak, ülkedeki ana akım medyanın en önemli gazetelerinden Kathimerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın yeni dönemde kritik görevlere atadığı 5 ismi odağına alan bir analiz habere imza attı.

LİSTENİN BAŞINDA FİDAN VAR

Yunan gazetesi, Manolis Kostidis imzalı haberde "Beşli Muhafız" olarak nitelendirdiği listenin başına, yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​'ı yerleştirdi. Fidan için "Türkler, onun MİT'i ve MİT'in hareket alanlarını, göreve geldiğinde kimsenin hayal bile edemeyeceği ölçüde geliştirdiğini savunuyor" denildi.

Fidan'dan boşalan MİT Müsteşarlığı koltuğuna oturan İbrahim Kalın için de  "Erdoğan'ın bir başka sırdaşı" benzetmesi yapan Kathimerini, Kalın ve Fidan için yaptığı ortak değerlendirmede ise "Başta telekonferans ve telefon görüşmeleri olmak üzere, Erdoğan'ın yabancı liderlerle görüşmelerinde hep birlikte oldular. ABD üniversitelerinde eğitim görmüş iki adamın kendi alanlarında Türkiye'nin uluslararası ilişkilerine yön vermeye devam etmesi bekleniyor" ifadelerine yer verdi.

GAYE ERKAN İÇİN "FAİZ  ARTIRIMI" ÖNGÖRÜSÜ

Gazetenin analiz naberinde yer verdiği üçüncü isim Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Şimşek'in  Türkiye'nin geleceğinde önemli rol oynayacağı vurgulanan haberde, "Yurt dışındaki büyük finans kuruluşlarında uluslararası bir kariyere sahip olan Şimşek'in gücü, ABD bankaları ve şirketlerinde uzun bir kariyere sahip olan 41 yaşındaki Hafize Gaye Erkan​'ın Merkez Bankası yönetimini devralmasını istemesiyle gösterildi" ifadelerine yer verdi.

Kathimerini, Erkan için ise "Henüz 41 yaşında, Türkiye Merkez Bankası yönetimini devralan ilk kadın oldu. İlk hamlesi, yabancı rezervleri harcamayı durdurmak oldu. Bir sonraki adımın, faiz oranlarında artış olması bekleniyor" değerlendirmesine yer verdi.

"YAŞAR GÜLER FARKLI TAKTİK İZLEYEBİLİR"

Aynı haberde Savunma Bakanı Güler için de ayrı bir parantez açılarak, şunlar yazıldı: "Şimdiye kadar Silahlı Kuvvetlerin başında bulunan Türkiye'nin Savunma Bakanı Yaşar Güler, selefi Hulusi Akar kadar konuşkan biri olarak görülmüyor. Güler Bey güvenilir, yetenekli ve 'sert' bir asker olarak görülüyor. Önümüzdeki dönemde selefinden farklı bir taktik izleyeceği tahmin ediliyor."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...