Tgrt Haber

Yürek yakan görüntü! Bebeğini hurmayı sardığı bezle emziriyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Şubat 2024 13:59 - Güncelleme : 10 Şubat 2024 16:27

Gazzeli anne, açlıktan sütü yetmediği için bebeğinin karnını bir hurmayı beze sararak doyurmaya çalışıyor.

Gazze​ insani krizle boğuşuyor. 4 aydır İsrail ablukasında devam eden bölgede temiz yiyecek ve suya erişim kısıtlı. Gazzeli anne Verda Ahmed Matar savaş koşullarında doğurduğu bebeğini besleyecek hiçbir şey bulamayınca beze sardığı hurmayla beslemeye çalışıyor.

Gazzeli kadın savaş başladığında kaldıkları Cibaliye Mülteci Kampı'ndan daha güvenli bölgelere göç ettiklerini belirterek: "Doğum yaptığım esnada şartlar çok kötüydü, İsrail güçleri bölgedeydi, gittiğim hastanede doğumhanede tek bir doktor çalışıyordu ve birçok hasta vardı. Doktor herkese yetişemiyordu. Hastanede bile çok kısa bir süre kalabildim, doğum yaptım 5-10 dakika sonra çıkmamı istediler. Çünkü çok sayıda hasta vardı. Eskiden bütün bir gün hastanede dinlenirdik, şimdi 15 dakika içerisinde doğum yapmış ve çıkmış oldum. Çünkü hastanede doğuma gelen onlarca kadın vardı."

"Şimdi gıda yetersizliği sorunu yaşıyoruz, yiyecekler çok fazla pahalı, sebzeler de öyle. Benim sütüm çok az, ben de oğluma böyle hurma ezmesi hazırladım susması için. Gıda yok, süt yok, hepimiz aynı durumdayız, Gazze'de herkes yiyecek ve açlık​ sıkıntısı çekiyor." dedi.

gazzeli anne

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...