Tgrt Haber

Yüzbinler karşıladı! Navaz Şerif 4 yılın ardından ülkesinde: Pakistan’ı inşa eden biziz

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Ekim 2023 11:06 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 11:14
Yüzbinler karşıladı! Navaz Şerif 4 yılın ardından ülkesinde: Pakistan’ı inşa eden biziz

Pakistan’ın Eski Başbakanı Navaz Şerif, 4 yıldır bulunduğu İngiltere’nin başkenti Londra’dan ülkesi Pakistan’a döndü. Destekçilerinin sevgi gösterileri eşliğinde karşılanan Şerif, ayağının tozuyla bir miting düzenleyerek, destekçilerine hitap etti.

Sürgündeki eski başbakan ülkesine döndü. Binlerce kişi sevgi gösterileriyle karşıladı. Pakistan’ın eski Başbakanı Navaz Şerif, 4 yıl sonra ülkesine döndü. Başkent İslamabad’a gelişinde kendisini destekçileri sevgi gösterileriyle karşıladı.

“ARAMIZDAKİ SEVGİDE DEĞİŞEN HİÇBİR ŞEY YOK”

Başkentte bir süre kalan Navaz Şerif buradan Lahor​ şehrine geçti. Şerif Lahor'da kardeşi şahbaz şerif ve büyük bir kalabalık karşıladı. Burada, sayıları yaklaşık 100 bin kişiyi bulan destekçilerine seslendi. Konuşmasında “Birkaç yılın ardından bugün sizinle bir aradayım” diyen Navaz Şerif, “Aramızdaki sevgide değişen hiçbir şey yok. Gözlerinizde gördüğüm sevgiyle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Şerif, yüzbinlere hitap etti.

“PAKİSTAN’I İNŞA EDEN BİZİZ”

Destekçilerine asla ihanet etmediğini kaydeden şerif, her türlü fedakarlığa hazır olduğunu vurguladı. Navaz şerif, Pakistan halkı için yaptıklarına değinerek, “Navaz Şerif’i milletinden ayıranlar kim? Pakistan’ı inşa eden biziz” şeklinde konuştu.

ADI ‘PANAMA BELGELERİ’NDE GEÇMİŞTİ

“Panama Belgeleri”nde adı geçen Navaz Şerif, 2017 yılında görevden alınmıştı. 10 ay cezaevinde kalan Şerif, 2019 yılında sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmıştı. Şerif daha sonra Londra’ya gitmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...