Tgrt Haber

Yüzlerce Rus, ülkeyi terk ediyor: Finlandiya sınırında yoğunluk

05 Mart 2022 17:42 - Güncelleme : 05 Mart 2022 17:45
(Foto: BBC)

Finlandiya'nın Rusya ile sınır kapısı olan Vaalimaa'da pasaport ve gümrük kontrolleri için yüzlerce otobüs ve araba bekliyor. Finlandiya’ya girmeye çalışan bu insanlar Ukraynalı değil, Rus.

(Foto: BBC)

İngiliz BBC televizyonun yayınladığı bir habere göre, yüzlerce Rus vatandaşı, Finlandiya sınırında bekliyor. Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle Ruslar, ülkelerindeki politik durumdan endişe duyduklarını dile getirdi.

Finlandiya sınırında araçlarıyla bekleyen Ruslar, Vladimir Putin hükümetinin yakında Ukrayna'nın işgaline karşı gösterilerle başa çıkmak için sıkıyönetim ilan edebileceğine dair söylentiler duyduklarını belirtti. 

Bununla birlikte, Rusya'dan Avrupa'ya uçuşların durmasıyla, ülkeden çıkışın tek yolu araba ya da tren. Bu yüzden yüzlerce Rus vatandaşı, Finlandiya sınırından Avrupa'ya geçmeye çalışıyor.

PUTIN'DEN ENDİŞE EDİYORLAR

BBC, yaptırımlar açıklanmadan önce AB vizesine sahip olabilen bir kadınla konuştu. Olan biten karşısında çaresizlik içinde olduğu aktarılan kadın, "Ukrayna'daki insanlar bizim insanımız, bizim ailemiz. Onları öldürmemeliyiz.” dedi. “Geri dönmeyi düşünür müsün?” sorusu üzerine ise, "Putin hükümeti olduğu sürece hayır." şeklinde cevap verdi. 

Röportajın devamında kadın, çoğu Rus'un bu savaşı istemediğini ancak Putin'e karşı koymaya çalışırlarsa hapse girme riskini aldıklarını da sözlerine ekledi. 

Finlandiya'ya gelecek olursak, son kamuoyu yoklamalarına göre, Finliler arasında NATO'ya katılma isteği giderek artıyor. Finliler, NATO ittifakı sayesinde korunacaklarını düşünüyor. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...