Tgrt Haber

Üst düzey istihbarat heyeti Irak'ta! Deliller sunuldu, Zaho saldırısı PKK ve İran’ın işi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Türkiye Gazetesi
17 Eylül 2022 06:55 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 07:47
Üst düzey istihbarat heyeti Irak'ta! Deliller sunuldu, Zaho saldırısı PKK ve İran’ın işi

Zaho saldırısını görüşmek için Irak’a giden üst düzey istihbarat heyeti, provokasyonun arkasında PKK ve İran’ın olduğuna dair delilleri Irak yönetimlerine sundu. Bu görüşmelerden sonra hem Irak merkezî yönetiminin hem de Kuzey Irak yönetiminin saldırının Türkiye tarafından yapılmadığına ikna oldukları ifade edildi.

Irak’ta Dohuk vilayetinin Zaho bölgesinde sivillerin bulunduğu alana temmuz ayında düzenlenen saldırıyla ilgili Türkiye​ ile Irak​ merkezi yönetimi ve Kuzey Irak yönetimi arasında kritik bir görüşme gerçekleşti.

DELİLLER SUNULDU

Geçtiğimiz günlerde, MİT’ten üst düzey bir heyet Zaho saldırısını görüşmek üzere Irak’a gitti. Heyetin, bu görüşmelerde saldırının Türkiye tarafından yapılmadığına ilişkin kanıtlar sunduğu ve ‘izahatta’ bulunduğu öğrenildi.

Güvenlik kaynakları, görüşmelerde Türkiye’ye yönelik suçlamaların mesnetsiz olduğuna dikkat çekilerek, kullanılan silahlar ile saldırının yapıldığı bölgenin menzilinin, saldırının Türkiye tarafından yapılmadığının en büyük ispatı olduğunun dile getirildiğini aktardı.

IRAK YÖNETİMLERİ İKNA OLDU

Saldırının perde arkasında, Irak’ta yaşanan siyasi krizi İran’ın kendi lehine çevirmek istemesi ve PKK üzerinden Türkiye’yi tuzağa çekme operasyonu olduğu anlatıldı, tek tek gerekçeler sıralandı. Bu görüşmelerden sonra hem Irak merkezî yönetiminin hem de Kuzey Irak yönetiminin saldırının Türkiye tarafından yapılmadığına ikna oldukları ifade edildi.

SINIRDAN HAVAN TOPU ATILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Güvenlik kaynaklarının yaptığı değerlendirmelerde; saldırıda kullanılan silahların Haşdi Şabi, PKK ve Kuzey Irak ordusunda bulunduğuna dikkat çekiyor.

Türkiye’nin Kuzey Irak’taki üslerinden veya Türkiye sınırından havan topu atmasının mümkün olmadığına belirten güvenlik kaynakları “Saldırıda kullanılan silahların 6 kilometrelik menzili var. Zaten Türkiye sınırından veya Türk üslerinden atılacak bir topun saldırının olduğu bölgeye menzili yetmez. Tespitler saldırının PKK-Haşdi Şabi iş birliği ile yapıldığı yönünde” görüşünü dile getirdi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...