Tgrt Haber

Zelenskiy'nin eşi Zelenska'dan kan donduran sözler: Tecavüz cephaneliklerindeki bir silah

29 Kasım 2022 11:16 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 12:57
Zelenskiy'nin eşi Zelenska'dan kan donduran sözler: Tecavüz cephaneliklerindeki bir silah

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birliklerinin, ülkesini işgali sırasında sistematik olarak cinsel şiddet uyguladığını söyledi. Zelenska, bazı Rus kadınlarının savaştaki eşlerini Ukraynalı kadınlara tecavüz etmeye teşvik ettiğini de sözlerine ekledi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi 9 aydır şiddetli çatışmalarla sürerken geçtiğimiz ay Birleşmiş Milletler (BM) raporunda, Rus askerlerin yüzlerce savaş suçu işlediğine dair kanıtlatın bulunduğu belirtildi. BM müfettişleri, çok sayıda cinsel istismar ve şiddet vakasını ortaya çıkardı. Ukraynalı savaş esirlerinin işkence gördüğü ve hadım edildiği iddialarının yanı sıra çocukların cinsel istismara uğradığı ve kadınlara tecavüz​ edildiği iddiaları yer aldı. BM çalışanları, hala vahşetin ne ölçüde 'yaygın bir modele' ulaştığını araştırıyorlar.

Zelenskiy'nin eşi Zelenska'dan kan donduran sözler: Tecavüz cephaneliklerindeki bir silah

''TECAVÜZ CEPHANELİKLERİNDEKİ BİR BAŞKA SİLAH''

Çatışmalarda Cinsel Şiddeti Önleme Konferansı’nda konuşan Zelenska, bu tür korkunç olayların taktiksel bir karar olduğundan hiç şüphesi olmadığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Cinsellikle ilgili suçlar sadece şiddet veya insanları tehdit etmekle ilgili değil, aslında bu cephaneliklerindeki başka bir silah. Bunları savaş suçu olarak kabul etmek ve tüm failleri adalete teslim etmek bu yüzden son derece önemli. Cinsel suçlar sistemeatik olarak işleniyor ve Rus askerleri bunu akrabalarıyla telefonda konuşuyorlar.''

Zelenskiy'nin eşi Zelenska'dan kan donduran sözler: Tecavüz cephaneliklerindeki bir silah

''RUS EŞLERİ TECAVÜZE TEŞVİK EDİYORLAR''

Ukrayna'nın First Lady'si, dinlenen telefon görüşmelerinin Rus askerlerin eşlerinin tecavüzü teşvik ettiğini gösterdiğini öne sürerek, “Eşlerine ‘haydi bu Ukraynalı kadınlara tecavüz et, sadece bunu benimle paylaşma' diyorlar. “Umarım özgür dünyadan şu anda Ukrayna'da olan her şeye bir yanıt verilir” dedi.

Diğer taraftan Çatışmalarda Cinsel Şiddeti Önleme Konferansı’na Zelenska’nın yanı sıra 70 ülkenin temsilcileri katıldı. Organizatörler, kanıtların çatışmalardan etkilenen bölgelerdeki kadın ve kız çocuklarının yüzde 30'a varan oranda cinsel şiddete maruz kaldığını gösterdiğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...