Tgrt Haber

Son dakika! Ukrayna-Rusya krizinde gerilim hat safhada! Zelenskiy'den acil ateşkes çağrısı

20 Şubat 2022 16:39 - Güncelleme : 20 Şubat 2022 17:37
Son dakika! Ukrayna-Rusya krizinde gerilim hat safhada! Zelenskiy'den acil ateşkes çağrısı

Son dakika haberi: Ukrayna-Rusya krizinde gerilim tırmanıyor. Donetsk kentindeki patlama seslerinden sonra Zelenskiy'den Rusya'ya derhal ateşkes yapılması çağrısı geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'ya derhal ateşkes çağrısında bulundu. Rusya-Ukrayna gerilimi tırmanırken Zelenskiy gerginliğin azaltılması yönünde adımlar atmaya çalışıyor.

Ukrayna'nın barış sürecinin yanında olduğunu belirten Zelenskiy, Donetsk'teki patlamaların ardından Vladimir Putin'e seslendi.

"PUTİN'İ CAYDIRMAK İÇİN TÜM İMKANLARI KULLANACAĞIZ"

Gerilime ilişkin ABD tarafından yapılan en son açıklamada Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’yı uyararak, bir savaşın "korkunç ve yıkıcı sonuçları" olacağını bildirdi. Blinken, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajda, bu krizin özünün Ukrayna ve bu ülkenin geleceği, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığıyla ilgili olduğunu belirtti.

Blinken, ''Putin'i caydırmak için tüm diplomasi imkanlarını kullanacağız'' dedi.

DONETSK'TE PATLAMA SESİ

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde patlama sesi duyuldu. Reuters'ın haberine göre Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentine birkaç kez patlama meydana gelmişti.

Olaya tanık olan bir kişi Reuters'a verdiği bilgide, kentte birçok kez patlama sesi duyulduğunu söyledi. Diğer yandan yetkililer bölge halkını uyardı. Patlamanın kaynağı ise henüz bilinmiyor.

 

''RUSYA HER AN SALDIRABİLİR''

Öte yanda Beyaz Saray da Rusya'nın Ukrayna'ya her an saldırı gerçekleştrebileceği iddia edilmişti. ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna-Rusya krizine ilişkin bilgilendirildiği, son durumu görüşmek için ulusal güvenlik konseyini toplayacağı belirtildi.

Yazılı açıklamada, "Başkan Biden, Ukrayna'da gelişen durumu izlemeye devam ediyor ve sahadaki olaylar hakkında ulusal güvenlik ekibi tarafından düzenli olarak bilgilendiriliyor. (Ulusal güvenlik ekibi) Rusya'nın her an Ukrayna'ya saldırabileceğini teyit etti" ifadelerine yer verilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...