Tgrt Haber

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 18 gün içinde öldürülen 13 bin işgalci var

13 Mart 2022 16:18 - Güncelleme : 13 Mart 2022 16:26

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın 13 bin askerin öldüğünü duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna'nın aslında 8 yıldır topraklarını korumak için savaştığını ancak şimdi geniş kapsamlı savaşın içinde bulunduklarını kaydederek, "Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik geniş kapsamlı saldırısının 18. günündeyiz. 18 gün içinde öldürülen 13 bin işgalci var." dedi.

Rus ordusunun bu kadar kaybının, Çeçenistan ile Afganistan'daki savaşlarda dahi olmadığını belirten Zelenskiy, Rus Silahlı Kuvvetlerine ait 74 uçak, 86 helikopter ve 1000'den fazla zırhlı aracın imha edildiğini hatırlatarak, "Ukrayna pes etmez, halk pes etmiyor. Ukrayna, kahramanca savaşıyor." ifadesini kullandı.

MARİUPOL'DE SİVİLLER HEDEF ALINDI

Zelenskiy, şimdi Ukrayna'nın Mariupol kentinin en zor durumda olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"125 bin kişiyi tahliye ettik. Bugün en önemlisi Mariupol'dür. Düşmanın bu şehirden çıkarılması için elimizden geleni yapıyoruz. Mariupol'a şimdiden 100 ton insani yardım gönderdik ve vatandaşlarımızın bunu alması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

GÖÇÜK ALTINDA KALANLAR VAR

Ukrayna’nın Donbass Bölgesi’nde bulunan Mariupol kenti, Rusya’nın ağır bombalamalarına maruz kaldı. Rus ordusu tarafından askeri alanlar hariç sivil yerleşim alanlarının da vurulduğu görüntüler amatör kameralara yansıdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 18 gün içinde öldürülen 13 bin işgalci var

Çok katlı binaların vurulduğu Mariupol şehrinde vatandaşlar göçük altında kalanları kurtarmaya çalışıyor. Saldırılar sonucu hayatını kaybeden ya da yaralı olup olmadığı hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...