Tgrt Haber

Zelenskiy’den Biden’a Abramovich ricası: Yaptırım listesinde olmasın

24 Mart 2022 00:07 - Güncelleme : 24 Mart 2022 09:06
Zelenskiy’den Biden’a Abramovich ricası: Yaptırım listesinde olmasın

ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları açıklaması beklenirken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den çağrı geldi. Rus milyarder Roman Abramovich’in “Arabuluculuk yapabilir” gerekçesi ile yaptırım listesine alınmamasını istediği iddia edildi.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları artarken ABD Başkanı Biden Avrupa ziyareti sırasında Batılı müttefikleri ile birlikte Moskova yönetimine karşı yeni bir yaptırım paketini açıklayacak. Biden ,Ukrayna konulu, NATO, AB ve G7 zirvelerine katılmak üzere Brüksel'de olacak. Biden'ın Rusya'ya karşı Batılı müttefikleriyle birliktelik mesajı vermek için Ukrayna'nın sınır komşusu Polonya'ya da bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

BIDEN-ZELENSKİY GÖRÜŞMESİNDE ABRAMOVİCH DETAYI

Rusya’ya yönelik yaptırımların sertleşmesini beklerken ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinden ilginç bir iddia geldi. Rus milyarder Abramovich'in Zelenskiy ile Biden arasındaki görüşmelerde konu edildiği bildirildi.

“ABRAMOVİCH YAPTIRIM LİSTESİNDE OLMASIN”

Habere göre Zelenskiy, Putin'le arasında arabuluculuk yapabilme potansiyeli dolayısıyla ABD'den Abramovich'i yaptırım listesine almamasını istedi. Beyaz Saray bunun üzerine yaptırım listesini hazırlayan Hazine Bakanlığına ulaşarak listede Abramovich'in ve şirketlerinin yer almamasını sağladı. AB ve İngiltere tarafından yaptırım listesine alınan Abramovich'in ABD'nin yaptırım listesinde yer almamasının Zelenskiy'den Biden'a gelen bu taleple ilişkili olduğu kaydedilen haberde, Abramovich'in halihazırda böyle bir arabuluculuk görevi üstlenip üstlenmediğinin ise bilinmediği belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...