Tgrt Haber

Zelenskiy: İran ve Rusya terör saldırıları düzenliyor! En sıcak nokta Bahmut

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Aralık 2022 08:54 - Güncelleme : 20 Aralık 2022 09:18
Zelenskiy: İran ve Rusya terör saldırıları düzenliyor! En sıcak nokta Bahmut

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, işgal girişiminde en sıcak noktanın Bahmut şehri olduğunu, cephe hattı boyunca 1300 kilometrede aktif çatışmaların sürdüğünü söyledi. Zelenskiy ayrıca savaşta 99 bin Rus askerinin öldüğünü de iddia etti.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi 10 aydır şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy​, savaştaki en aktif çatışmaların 1300 kilometrelik cephe hattında sürdüğünü açıkladı. Gece yarısı Telegram hesabından açıklama yapan Zelenskiy, Ukrayna'da devam eden savaşın en sıcak noktasının Bahmut​ şehri olduğuna dikkati çekti. Zelenskiy, "Bahmut, cephe hattı boyunca en sıcak nokta olmaya devam ediyor. 1300 kilometrede aktif çatışmalar sürüyor." dedi.

99 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜ

Savaşta 99 binden fazla Rus askerin öldüğünü iddia eden Zelenskiy, bu sayının bir gün sonra 100 bine yaklaşabileceğini belirterek, "Ne için? Moskova'da kimsenin bir cevabı yok ve olmayacak." dedi.

Öte yandan Rus güçlerinin Ukrayna'ya İran üretimi insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılarını sürdürdüğünü dile getiren Zelenskiy, bugün 30 İHA'nın havada imha edildiğini aktardı.

Rusya'nın, İran'dan tekrar "Shahed" tipi İHA'ları aldığını ileri süren Zelenskiy, İran ile Rusya'yı sivillere yönelik terör saldırıları düzenlemekle suçladı.

KİEV SALDIRILARIN HEDEFİNDE

Rus güçlerinin dün sabah saatlerinde Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine yaklaşık 35 İran yapımı İHA (Şahid) ile saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. Ukrayna hava savunma kuvvetlerince 30 İHA'nın imha edildiği kaydedilen açıklamada, "Geçen saldırılarda olduğu gibi bu sefer de İHA'lar Azak Denizi'nin doğu kıyısından fırlatıldı." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...