Tgrt Haber

Zelenskiy istihbarattan gelen Rusya ile İran detayını paylaştı: 2 bin 400 İHA siparişi oldu

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
11 Ekim 2022 21:21 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 22:39
Zelenskiy istihbarattan gelen Rusya ile İran detayını paylaştı: 2 bin 400 İHA siparişi oldu

Rusya'nın Ukrayna'ya art arda füze saldırıları dünyayı alarma geçirdi. G7 zirvesine çevrimiçi olarak katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 'Rusya, Ukrayna'da ve tüm demokratik dünyada kaosu kışkırtmak istiyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca Zelenskiy, “İstihbaratımıza göre Rusya, İran'dan 2 bin 400 İHA sipariş etti' dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya art arda füzeli saldırıları dünyada geniş yankı buldu. G7 ülkeleri ve NATO, saldırılar sonrası Rusya’ya tepki gösterdi. G7 ülkeleri, Ukrayna​'ya olan desteklerini yineleyerek, Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'den ve saldırının tüm sorumlularından hesap sorulacağını ifade etti.

G7 zirvesine çevrimiçi olarak katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy​, Rusya’nın cezalandırılması gerektiğine dikkat çekerek elde ettikleri bir bilgiyi paylaştı. Zelenskiy, G7 ülkelerinden hava savunma sistemi talep etti.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ İSTENDİ

Kendilerine sağlanan hava savunma sistemleri ile Rus füze saldırılarının bertaraf edileceğini savunan Zelenskiy şu ifadeleri kullandı:

''Ukrayna yeterli sayıda modern ve etkili hava savunma sistemi aldığında, Rus terörünün temel unsuru olan füze saldırıları duracak. IRIS-T hava savunma sistemlerinin teslimatlarını hızlandırdıkları için Almanya'ya ve Şansölye Scholz'a şahsen teşekkür ediyorum. Modern füzesavar ve uçaksavar savunma sistemleri sağlama kararı için ABD'ye ve şahsen Başkan Biden'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bazı Rus füzelerini ve insansız hava araçlarını etkisiz hale getirmeyi mümkün kılan hava savunma sistemimizi korumamıza şimdiden yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Fakat istihbaratımıza göre İran'dan 2 bin 400 Şahid İHA sipariş etti. Bu yüzde sağlanan hava savunma ve füzesavar sistemleri için yeterli füzeye sahip olmamız ve bu sistemlerin savunma sistemimizle entegre olması önemlidir. Sayın Fransa Cumhurbaşkanı ve İtalya Başbakanı, SAMP/T sistemlerinin teslimatını dört gözle bekliyoruz.''

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...