Tgrt Haber

Ukrayna'daki elektrik santralleri tek tek imha ediliyor! Zelenskiy isyan etti: Putin rejimiyle müzakerelere zemin kalmadı

18 Ekim 2022 14:38 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 14:55

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın gerçekleştirdiği saldırılarda 10 Ekim'den beri Ukrayna'nın elektrik santrallerinin yüzde 30'unun imha edildiğini açıkladı. Rusya, bu sabahki saldırılarında da Ukrayna'nın bir enerji tesisini vurdu.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy​, Rusya​'nın son 1 haftada gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin sosyal medyada açıklamada bulundu. Twitter hesabından paylaşım yapan Zelenskiy, "Başka bir Rus terörist saldırısı, enerjiyi ve kritik altyapıyı hedef alıyor. 10 Ekim'den bu yana Ukrayna'nın elektrik santrallerinin yüzde 30'u yok edildi ve ülke genelinde büyük elektrik kesintilerine neden oldu. (Rusya Devlet Başkanı) Putin​ rejimiyle müzakereler için zemin kalmadı" ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN KİEV​'E 3 SALDIRI

Ukrayna'nın Rusya için oldukça stratejik Kırım Köprüsü'nü patlatmasının ardından Rusya, başkent Kiev'i yeniden bombalamaya başladı. Bu sabah saatlerinde de şehre 3 saldırı gerçekleştirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bir enerji tesisi de vuruldu.

Ukrayna'daki elektrik santralleri tek tek imha ediliyor! Zelenskiy isyan etti: Putin rejimiyle müzakerelere zemin kalmadı

Başkanlık Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko de bir enerji tesisine üç Rus saldırısı olduğunu ve saldırının "kritik altyapı" üzerinde olduğunu, acil durum çalışanlarının olay yerine yönlendirildiğini açıkladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...