Tgrt Haber

Zelenskiy'den Rusya'ya mesaj! Müzakere için şartlarını sıraladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Ekim 2022 23:12 - Güncelleme : 22 Ekim 2022 23:36
Zelenskiy'den Rusya'ya mesaj! Müzakere için şartlarını sıraladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile barış müzakerelerine başlamak için şartlarını açıkladı. Rus ordusunun korkak olduğunu savunan Zelenskiy, "Onlar terörist, şaka yapmıyorum. Savaş alanında bir şey yapamayınca sivilleri vuruyorlar" ifadelerini kullandı. Rusya'ya insansız hava aracı desteği veren İran'ı da eleştiren Ukrayna lideri, İran liderlerine güvenmediğini söyledi.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy​, Kanada basınıyla yaptığı röportajda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Rusya​ ile müzakere şartlarını bildiren Zelenskiy, İran​'a da Rus ordusuna verdiği destekten ötürü tepki gösterdi.

Son dönemde Rusya'nın, İran'dan aldığı kamikaze tipi insansız hava araçlarıyla Ukrayna kentlerine saldırılar düzenlediğini söyleyen Zelenskiy, bu destekler nedeniyle İran yönetimine güvenmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"İRAN'IN LİDERLERİNE GÜVENMİYORUM"

"Öncelikle kendimizi yalanlara karşı korumamız gerekir. Kişisel olarak İran liderliğine güvenmiyorum. Yani İran halkından bahsetmiyorum. İran'ın liderlerinin kendisinden bahsediyorum."

MÜZAKERE ŞARTINI AÇIKLADI

Röportajında Rusya ile müzakerelerin tekrar başlayıp başlamama ihtimaliyle ilgili soruya da yanıt veren Zelenskiy, "Ukrayna'nın doğusundaki referandum 'hikaye' haline geldi. Müzakere etmek istiyorlarsa topraklarımızı geri verebilirler. Bizim topraklarımızdan çekilmeliler ve 1991'de uluslararası kabul görmüş sınırlara geri dönülmeli. Sonrasında hangi formatta kiminle müzakere etmek istediğimizi söyleyeceğiz" dedi.

"RUSYA TERÖRİST, ŞAKA YAPMIYORUM"

Rusya'ya sert tepki gösteren Zelenskiy, "Bugün Rusya'nın temel hedefi, enerji sistemimizi vurmaları, amaçları insanları elektriksiz bırakmak. Onlar terörist. Şaka yapmıyorum ve onların nasıl göründüğünü anlatmak istiyorum. Korkak oldukları için savaş alanında hiçbir şey yapamıyorlar ve sivilleri vuruyorlar" şeklinde konuştu.

Zelenskiy aynı zamanda 2020 yılında Ukrayna'ya ait bir yolcu uçağının İran'da düşürüldüğünü, bu olaydan sonra İran rejiminin önce bunu reddettiğini sonra kabul ettiğini de hatırlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...