Tgrt Haber

Zelenskiy: Rusya’ya karşı saldırı zor ve yavaş ilerliyor

09 Ağustos 2023 06:15 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 06:22
Zelenskiy: Rusya’ya karşı saldırı zor ve yavaş ilerliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin Rusya’ya karşı başlattığı saldırının "zor" ve "yavaş" ilerlediğini söyledi.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, ülkesinin Rusya’ya yönelik başlattığı karşı saldırının zor ve yavaş ilerlediğini söylerken müttefik Batı ülkelerine üstü kapalı sitemde bulundu.

"BİRİLERİNİN İSTEDİĞİNDEN YAVAŞ!"

Ukrayna lideri, Latin Amerika basın kuruluşlarına güncel konulara ilişkin demeç verdi. Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerine daha önce karşı saldırı başlattığının altını çizen Zelenskiy, "Saldırı zor ve muhtemelen birilerinin istediğinden daha yavaş ilerliyor. Elimizdeki silahlar yetersiz ve bu nedenle savaşmak çok zor" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarından çıkması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, "Ukrayna, savaşı Rus topraklarında devam ettirmeyi planlamıyor. Böyle bir hedefimiz hiçbir zaman olmadı. Kendi topraklarımızı işgalden kurtaracağız" dedi.

DİĞER FORMÜL BARIŞ!

Ukrayna'da barışın tesisine ilişkin bir formül geliştirdiklerine de dikkati çeken Zelenskiy, "Bu formül, Ukrayna'da barışın sağlanmasının en doğru ve tek diplomatik yoludur" ifadesini kullandı.  Zelenskiy, bu formülün dünyadaki meselelerin çözüm sürecinde kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...