Tgrt Haber

Zelenskiy toprak tavizine kapıyı kapattı: Böyle barış olmaz! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Nisan 2023 21:11 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 21:20
Zelenskiy toprak tavizine kapıyı kapattı: Böyle barış olmaz! 

Bir yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Çin lideri Şi Cinping ile kritik bir görüşme gerçekleştirildi. Zelenskiy, barış için toprak tavizi vermeyeceklerini söyledi. 

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, Rusya-Ukrayna savaşının seyri ile ilgili bilgi verdi. Ukrayna'nın topraklarından taviz vermeyeceğini söyleyen Zelenskiy, barışın tesisinin bu şekilde olamayacağını belirtti. 

Çin​ Devlet Başkanı Şi Cinping​ ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Volodimir Zelenskiy, görüşmenin detaylarına ait bilgi verdi.  

Yaklaşık 1 saat süren görüşme için Zelenskiy, konuşmada ikili ilişkilerin ele alındığını aktararak, "Ukrayna-Çin ortaklığının güçlendirilmesinin yollarını ele aldık. Çin, tam ölçekli Rus saldırısından önce Ukrayna'nın bir numaralı ticaret ortağıydı. Bugünkü görüşmemizin bu gelişim hattına her düzeyde dönüşe, bu hattın korunmasına ve gelişmesine güçlü bir ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi.  

"TOPRAK TAVİZİYLE BARIŞ OLMAZ"

Zelenskiy, Şi ile ayrıca "Ukrayna için adil ve istikrarlı barışın tesis edilmesi amacıyla olası etkileşim yollarını" ele aldıklarını belirterek, "Kimse Ukrayna halkı kadar barışı istemiyor. Kendi topraklarımızdayız ve vazgeçilmez meşru müdafaa hakkını kullanarak geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Barışın uluslararası hukuk ilkelerine ve BM Şartı'na saygıya dayalı adil ve sürdürülebilir olması gerekiyor. Toprak tavizleriyle barış olamaz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü 1991'deki sınırlar içinde yeniden sağlanmalıdır" dedi. 

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...