Tgrt Haber

Ukraynalı lider Zelenskiy Rus lider Putin ile görüşme kapılarının hepsini kapattı! Resmiyete de döktü

04 Ekim 2022 16:16 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 16:35
Ukraynalı lider Zelenskiy Rus lider Putin ile görüşme kapılarının hepsini kapattı! Resmiyete de döktü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile herhangi bir müzakereyi reddeden kararnameyi imzaladığı açıklandı. 

Rusya​'nın Ukrayna​'daki 4 bölgeyi ilhak ettiğini açıklamasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ile herhangi bir müzakereyi reddeden bir kararname imzaladı. Kararnameye göre, ancak başka bir lider gelirse Rusya ile müzakereler sürebilecek.

Zelenskiy, "Putin haysiyet ve dürüstlüğün ne olduğunu bilmiyor. Bu nedenle Rusya ile, ancak Rusya'nın başka bir devlet başkanı olduğunda diyaloga hazırız" dedi.

Kremlin sözcüsü Dmitriv Peskov ise Zelenski  pozisyonunu değiştirdiğinde veya yenisi göreve başladığında Kiev ile barış görüşmelerinin devam edeceğini söyledi.

PUTİN İKİ KEZ DAHA ADAY OLABİLİR

Bu hafta 70 yaşına giren Putin, yirmi yıldan fazla bir süredir Rusya’ya hükmediyor ve anayasa reformları uyarınca iki kez daha aday olabilir. Buna göre Putin, potansiyel olarak 2036'ya kadar iktidarda kalacak.

RUSYA, UKRAYNA TOPRAKLARININ YÜZDE 15'İNİ İLHAK ETTİ

Rusya Devlet Başkanı, geçen hafta Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasına yönelik anlaşmaları imzaladı. Rusya, böylelikle Kırım'dan sonra Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15'ini daha ilhak etmiş oldu.

PUTİN'DEN MÜZAKERE ÇAĞRISI

Kiev'e müzakere masasına dönme çağrısında bulunan Putin, "Ne Ukrayna ne de Batı birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozamaz. Milyonlarca kişi kararını vermiştir" dedi. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada "Kiev'deki topraklarımızı kurtaracağız" denilirken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ABD, AB ve diğer ülkeler Rusya'nın ilhakının tanınmayacağını vurguladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...