Tgrt Haber

Son dakika! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den AB ve Rus askerlerine çağrı

28 Şubat 2022 12:23 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 18:00
Son dakika! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den AB ve Rus askerlerine çağrı

Son dakika... Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, AB'ye yeni çağrıda bulunarak özel prosedür kapsamında derhal AB'ye katılım istediklerini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın saldırısının 5’inci gününde yeni bir mesaj yayınlayarak önemli mesajlar verdi. Zelenskiy, Ukrayna halkına seslenerek, “Devlet Başkanı seçildiğimde her vatandaşın başkan olduğunu söyledim. Çünkü hepimiz devletimizden sorumluyuz. Güzel Ukrayna'mız için. Ve şimdi o her birimiz birer savaşçıyız. Her birimizin kazanacağından eminim. Zafer Ukrayna’nın” dedi.

RUS ASKERLERİNE ''CANINIZI KURTARIN'' ÇAĞRISI

Zelenskiy, Ukrayna'ya saldıran Rus askerlerine ''Silahlarınızı bırakın ve gidin. Komutanlarınıza, propagandacılarınıza inanmayın. Sadece hayatınızı kurtarın.'' diyerek seslendi.

Son dakika! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den AB ve Rus askerlerine çağrı

AB'YE KATILIM ÇAĞRISI

Açıklamalarında Avrupa Birliği’ne de çağrı yapan Zelenskiy, Ukrayna’nın acil olarak Avrupa Birliği’ne alınması gerektiğini ifade ederek, “Yeni bir özel prosedür için Ukrayna'nın acil katılımı konusunda AB'ye çağrıda bulunuyoruz” dedi.

UKRAYNALI MAHKUMLAR SERBEST KALACAK

Rusya’ya karşı sadece sivil halkın değil mahkumların da direnebileceğini söyleyen ve bu konuda çalışma yaptıklarını söyleyen Zelenskiy, "İşgalcilere karşı mücadeleye katılabilecek herkesin sorumluluk alması gerekir. Bu nedenle; ahlaki açıdan zor olan ancak mücadelemiz için önemli bir karar alındı. Muharebe tecrübesi olan mahkumlar serbest bırakılacak ve savaşın en sıcak noktalarında suçlarını telafi edebilecekler" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, son dört gün içinde 16 çocuğun öldüğünü, 45 çocuk yaralandığını ve 4 bin 500 Rus askeri öldürüldüğünü bildirdi.

''SAVAŞ NE KADAR DEVAM EDERSE RUSYA O KADAR ZARAR GÖRÜR''

Belçika, İspanya ve İngiltere Başbakını ile görüştüğünü söyleyen Zelenskiy, bu ülkelerden de destek aldıklarını açıkladı. Rus şirketleriyle de konuştuklarını belirten Ukrayna Devlet Başkanı, ''Rus şirketleri ile de konuştuk. Bakalım ruble ne kadar düşcek. Bu savaş ne kadar devam ederse Rusya o kadar zarar görecek.''

Son olarak Ukrayna halkına seslenen Zelenskiy, ''Şu an en mühim olan şey mücadele ve savunma. Ben Cumhurbaşkanlığına aday olduğumda hepimizin Cumhurbaşkanı olduğunu söylüyordum ama şuan hepimiz bir askeriz. Yaşasın Ukrayna!'' dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...