Tgrt Haber

Zelenskiy'den BM'e çağrı: Putin soykırım yapıyor

27 Şubat 2022 14:45 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 14:55
Zelenskiy'den BM'e çağrı: Putin soykırım yapıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya işgalinin "Soykırım işaretleri taşıdığını" söyleyerek BM’e çağrıda bulundu.

Rusya işgali altındaki Ukrayna’nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, BM’e Rusya'nın üyesi olduğu BM Güvenlik Konseyi’ndeki oy hakkını kaybetmesi çağrısında bulunarak Rusya saldırılarının "soykırım işaretleri" taşıyan suç eylemleri olduğunu iddia etti. Zelenskiy’nin video paylaşımında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle başkent Kiev ve ülkenin en büyük ikinci şehri olan Harkov'daki askerlerin saldırılarını "terör" olarak nitelendirdi ve saldırıların soykırım işaretleri taşıdığını belirtti.

SOYKIRIM İDDİASI

Zelenskiy video paylaşımında "Şehirlerimizi daha da bombalayacaklar, çocuklarımızı daha da incelikle öldürecekler. Ülkemize gelen ve yok edilmesi gereken kötülük budur" ifadelerini kullandı. Ayrıca BM’ye sunulan raporda "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları soykırım belirtileri taşıyor" denildi. Zelenskiy, Rusya ile müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...