Tgrt Haber

Zelenskiy, savaşta en sıcak çatışmanın yaşandığı yeri tarif etti: Orası tam bir cehennem

13 Kasım 2022 00:50 - Güncelleme : 13 Kasım 2022 05:49
Zelenskiy, savaşta en sıcak çatışmanın yaşandığı yeri tarif etti: Orası tam bir cehennem

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı devam eden savaştaki son gelişmeleri bildirdi. Rus ordusunun geri çekildiği Herson'da Ukrayna askerlerinin büyük sevinçle karşılandığını söyleyen Zelenskiy, en sıcak çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesi için ise 'cehennem' benzetmesini yaptı.

Rusya​'nın şubat ayında başlattığı işgale karşı direnişini sürdüren Ukrayna​, Rus askerlerini ilhak edilen Herson​'dan püskürtmeyi başardı. Savaştaki son durumla ilgili bilgi veren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, Telegram kanalından paylaştığı görüntülü mesajda, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ukrayna birliklerinin, Rus güçlerinin çekildiği Herson şehrine girdiğini, halkın askerleri büyük sevinçle karşıladığını belirten Zelenskiy, "Bugün hep birlikte bir sevinci yaşıyoruz. Herson'daki insanlarımızın Ukraynalı savunucularla karşılaşması görüntülerini henüz izlememiş bir kişi bile kaldı mı bilmiyorum" dedi.

"HERSON'DA KONTROLÜ SAĞLADIK"

Zelenskiy, "Bu akşam itibarıyla savunma güçleri Herson bölgesinin 60'tan fazla yerleşim yerinde kontrol sağladı. Polis güvenlik tedbirlerine başladı" ifadelerini kullandı.

Rus güçlerin çekilmesinden sonra bölgede çok fazla patlamamış mayın, mermi ve diğer mühimmatın kaldığına dikkati çeken Zelenskiy, uzmanlar tarafından mayın temizleme çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

"DONETSK TAM BİR CEHENNEM"

Ülkesinde savaşın devam ettiği cephe hatlarından Donetsk bölgesinde en sıcak çatışmaların sürdüğünü dile getiren Zelenskiy, "Orası tam bir cehennem. Orada her gün son derece ağır çatışmalar oluyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...