Tgrt Haber

Zelenskiy'den dünyaca ünlü teknoloji devlerine çağrı

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Mart 2022 00:10 - Güncelleme : 14 Mart 2022 00:12
Rusya ABD'ye yönelik karşı yaptırımların hazırlandığını duyurdu.

Ukrayna'ya yönelik işgal harekatının ardından Rusya'ya yönelik yaptırım kararları peş peşe geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptırım kararlarına dünyaca ünlü teknoloji devlerinin katılması için çağrıda bulundu.

Rusya ABD'ye yönelik karşı yaptırımların hazırlandığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dünyaca ünlü teknoloji devlerine seslenerek Rusya’daki hizmetlerine son vermeleri ve bu savaşı durdurmaları konusunda çağrıda bulundu.

HİZMET VERMEYİ DURDURUN

Zelenskiy, “Artık kararlar yarım verilemez. Sadece siyah ya da beyaz, iyilik ya da kötülük vardır. Ya barıştan yanasınızdır ya da Ukraynalı kadınları ve çocukları öldüren kanlı Rus agresifliğini destekliyorsunuzdur. Microsoft, Oracle ve SAP! Rusya’da hizmet vermeyi durdurun ve savaşı sonlandırın” ifadelerini kullandı.

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft, 4 Mart'ta Rusya'daki tüm ürün ve hizmet satışlarını askıya aldığını duyurmuştu. Oracle da 3 Mart'ta, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'daki operasyonlarını askıya aldığını açıklamıştı.

RUSYA'DAN KARŞI HAMLE

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rus Perviy Kanal televizyonuna yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD'nin yaptırım kararlarının olumsuz etkilerinden kendisini korumak için çalışacağını, bunun için fırsatlar bulunduğunu belirtti.

ABD'nin eylemlerine yaptırım kararları ile cevap vereceklerini ifade eden Ryabkov, "Liste hazır, bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu genel olarak günlük işlerimizin bir parçası. Yakında bunlar açıklanacak." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...