Tgrt Haber

Kiev'de 18 kişi öldü! Zelenskiy'den helikopter kazası açıklaması: Acı tarif edilemez

18 Ocak 2023 14:55 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 16:43
Kiev'de 18 kişi öldü! Zelenskiy'den helikopter kazası açıklaması: Acı tarif edilemez

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Brovary'de yaşanan helikopter kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy dahil, 18 kişinin öldüğü olay için Zelenskiy, ''Tarifsiz acı'' dedi.

Ukrayna​'nın başkenti Kiev​'de meydana gelen helikopter kazasında, İçişleri Bakanı, yardımcısı ve müsteşar dahil 18 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ölenler için taziye mesajı yayımladı. Zelenskiy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda trajedinin kurbanlarının kesin sayısı belirleniyor. Bunlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyi, Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkovych, yardımcıları ve helikopter ekibi yer alıyor. 10'u çocuk 25 kişi yaralandı. Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü. Ukrayna Güvenlik Servisi'ne, Ukrayna Ulusal Polisi ve diğer yetkili kurumlarla işbirliği içinde olayın tüm koşullarını öğrenmesi talimatını verdim.''

Kiev'de 18 kişi öldü! Zelenskiy'den helikopter kazası açıklaması: Acı tarif edilemez

SABOTAJ MI ARIZA MI?

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, helikopter kazasının sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırıldığını bildirdi. Gereşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kiev bölgesinde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz." ifadesini kullandı.

Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy, Birinci Yardımcısı Evgeniy Enin ve sekreteri Yura Lubkoviç'in yanı sıra helikopterde bulunanların tümünün yaşamını yitirdiklerini hatırlatan Geraşenko, şunları kaydetti:

"Bu korkunç felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Helikopterde bulunan herkes Ukrayna vatanseverleriydi, her biri Ukrayna'yı savunuyordu ve güçlendiriyordu. Sizleri her zaman hatırlayacağız. Aileleriniz her zaman dostların ve devletin koruması altında olacaktır."

Kiev'de 18 kişi öldü! Zelenskiy'den helikopter kazası açıklaması: Acı tarif edilemez

KİEV'DE HELİKOPTER KAZASI

Ukrayna'nın Kiev bölgesindeki Brovary kentinde bir helikopter anaokulu yakınına düştü, acil servis ekipleri olay yerine geldi. Olayda 18 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı bildirilirken helikopterde, Ukrayna İçişleri Bakanının da olduğu ve hayatını kaybettiği açıklandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...