Tgrt Haber

Zelenskiy'den korkunç iddia: Rusya patlatmaya hazır!

02 Temmuz 2023 11:34 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 11:48
Zelenskiy'den korkunç iddia: Rusya patlatmaya hazır!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde patlama yapmak için hazır olduğunu söyledi.

24 Ocak 2022'den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin Kiev cephesinden  dünyayı diken üstüne oturtan bir açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Kiev'de yaptığı görüşme sonrası Rusya’nın nükleer tehdidine dikkat çekti.

RUSYA​'YA YAPTIRIM ÇAĞRISI

İki liderin görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Zelenskiy, “Rusya’nın işgal ettiği Zaporijya Nükleer Santrali​ ciddi tehdit altında. Rusya, santralde yerel bir patlama yapabilmek için teknik olarak hazır” ifadelerini kullandı.

Ukrayna İstihbaratı’nın konuya ilişkin kendisini bilgilendirdiğini söyleyen Zelenskiy, Rus birliklerin daha önce de santralde patlama gerçekleştirdiklerini iddia etti.

Zaporijya Nükleer Santrali’nin Avrupa’nın en büyük santrallerinden biri olduğunu belirten Zelenskiy, santraldeki duruma yönelik uluslararası ilgi gösterilmesi çağrısında bulundu. Zelenskiy, Rusya’daki Rosatom Devlet Nükleer Enerji Şirketi’ne de yaptırım uygulanmasını talep etti.

İSPANYA DA KESENİN AĞZINI AÇTI

Diğer yandan İspanya Başbakanı Sanchez ise Ukrayna’yı desteklediklerinin altını çizdi. İspanyol lider, ülkesinin Ukrayna’ya ekonomisini düzeltmek ve küçük işletmelere destek olmak adına 55 milyon euroluk ek maddi yardımda bulunacağını duyurdu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...