Tgrt Haber

Zelenskiy'den NATO'ya kritik uyarı: Rus füzelerinin topraklarına düşmesi an meselesi

14 Mart 2022 07:35 - Güncelleme : 14 Mart 2022 07:44
Rusya-Ukrayna savaşının 19. gününde Ukrayna lideri Zelenskiy NATO'yu Rusya konusunda uyardı.

Uluslararası Barışı Koruma Ve Güvenlik Merkezi’nin Rus roketleri ile vurulduğunu hatırlatan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO’ya seslenerek "Eğer semalarımızı kapatmazsanız, Rus füzelerinin sizin bölgenize ve NATO topraklarına düşmesi an meselesidir" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının 19. gününde Ukrayna lideri Zelenskiy NATO'yu Rusya konusunda uyardı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 19. güne girilirken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, halka sesleniş konuşmasına NATO’ya net mesajlar gönderdi.

Ukrayna’nın Lviv kentindeki Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi’nin Rusya tarafından vurulduğunu hatırlatan Zelenskiy, bu noktanın NATO üyesi Polonya’ya 20 kilometre mesafede olduğunu söyledi. Rus füzeleri ve bombalarının ülkesini vurduğunu belirten Zelenskiy, “Sadece Lviv bölgesine 30 füze düştü. Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi'ne yönelik bombardımanda 35 kişi hayatını kaybetti, 134 kişi de yaralandı. Rusya topraklarını tehdit edebilecek hiçbir şey olmadı ve sadece 20 kilometre uzakta NATO sınırları var" ifadelerini kullandı.

NATO’YA KRİTİK UYARI: AN MESELESİ

NATO üyesi ülkelerin liderlerini bir yıl önce uyardığına dikkat çeken Zelenskiy, "Ve şimdi tekrar ediyorum. Eğer semalarımızı (Ukrayna Hava Sahası) kapatmazsanız, Rus füzelerinin sizin bölgenize, NATO topraklarına, NATO vatandaşlarının evlerine düşmesi an meselesidir" dedi.

‘RUS ORDUSU KASITLI SALDIRDI’

Rus saldırılarında hayatını kaybeden ABD’li gazeteci Brent Reno'ya değinen Zelenskiy, bunun Rusya tarafından kasıtlı bir saldırı olduğu kaydetti. Zelenskiy, "ABD'li gazeteci Brent Reno bugün Kiev bölgesinde öldürüldü. Meslektaşı yaralandı. Bu, Rus ordusunun kasıtlı bir saldırısıydı. Ne yaptıklarını biliyorlardı. Fakat Batı'daki herkes ne yaptıklarını bilmiyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

ZELENSKİY’DEN MÜZAKERE MESAJI

Uluslararası müzakerelere de devam ettiğini belirten Zelenskiy, "Bulgaristan, Slovakya, Çekya, Romanya, Polonya, İngiltere. Uluslararası müzakereler önemlidir. Bu ülkelerin desteğini hissediyoruz. Ordumuzun desteğini hissediyoruz. Bu önemli" şeklinde konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...