Tgrt Haber

Zelenskiy 'Rusya'nın tek şansı' diyerek Putin'e çağrıda bulundu: Artık zamanı geldi

19 Mart 2022 08:44 - Güncelleme : 19 Mart 2022 09:24
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 24. güne girilirken Zelenskiy'den Putin'e müzakere çağrısı geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakereleri işaret ederek ancak müzakereler yoluyla Rusya’nın hatalarından geri dönülebileceğini belirtti. Rusya'nın, Ukrayna’daki insani koridorları ve tahliyeleri engellediğini belirten Zelenskiy “Bu bir savaş suçudur” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 24. güne girilirken Zelenskiy'den Putin'e müzakere çağrısı geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine saldırısının 24. gününde hem Ukrayna hem de dünya kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Yayınladığı video mesaj ile zararın giderilmesinin tek yolunun görüşmelerden geçtiğinin altını çizen Zelenskiy, Rusya lideri Putin’e müzakere çağrısında bulunarak “Artık konuşmanın ve görüşmenin zamanı geldi” dedi.

‘RUSYA’NIN TEK ŞANSI’

Rusya’ya da yeni bir mesaj göndererek müzakereleri işaret eden Zelenskiy, Putin'e yaptığı çağrıda "Müzakereler, Rusya'nın hatalarından kaynaklanan hasarı azaltması için tek şans" dedi.

‘MOSKOVA DUY BENİ’

Zelenskiy, sözlerinin devamında, "Şimdi herkesin beni duymasını istiyorum. Özellikle Moskova’nın. Buluşma zamanı. Konuşma zamanı. Ukrayna için toprak bütünlüğünü ve adaleti yeniden sağlamanın zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

"9 BİN'DEN FAZLA SİVİL TAHLİYE EDİLDİ"

Zelenskiy ayrıca Mariupol, Sumi ve Doneks'teki koridordan 9 binden fazla sivilin tahliye edildiğini belirtti. Toplamda 180 binden fazla Ukraynalının insani yardım koridorları üzerinden kurtarıldığını kaydeden Zelenskiy, bir kez daha geçişlere engel olan Rusya'yı suçladı. Zelenskiy, konuşmasında bilinçli yapılan saldırıların ise savaş suçu olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan yüklerin ülkeye girişini kolaylaştırmak amacıyla gümrük işlemlerini basitleştirdiklerini kaydeden Zelenski, "Savunmamız ve halkımız için gerekli ürünler, fizik yasalarının izin verdiği kadar kolay bir şekilde Ukrayna'ya teslim edilecek. Tüm bürokrasiyi, KDV dahil tüm gümrük vergi ve ödemelerini kesinlikle kaldırıyoruz." açıklamasında bulundu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...