Tgrt Haber

Zelenskiy’den Rus ordusuna sert sözler: Taktik değiştirmek zorunda kalıp arkamızdan vurdular

03 Mart 2022 16:00 - Güncelleme : 03 Mart 2022 16:23
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus ordusunun stratejik yönden hiçbir başarısının olmadığını söyledi.

Rusya’nın askeri harekâtının ardından Ukrayna ile başlattığı sıcak savaşta 8. Güne girildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Ukrayna’yı müzakere konusunda suçlamasının ardından Zelenskiy, Rus ordusunun taktik değiştirmek zorunda kaldığını ve kendilerini arkadan vurduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus ordusunun stratejik yönden hiçbir başarısının olmadığını söyledi.

Rusya Ukrayna savaşı 8. gününde de devam ederken Rusya ile Ukrayna müzakere için ikinci kez masaya oturdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un "Ukrayna müzakereleri ertelemek için bahane üretiyor. Nükleer silahlar bizim değil Batı'nın aklında olan şey" ifadesini kullandı. Tüm dünyanın gözü müzakereye çevrilmişken, toplantı öncesi Ukrayna lideri Zelenskiy'den de yeni bir açıklama geldi.

"DÜŞMANIN HİÇBİR BAŞARISI YOK"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik füze ve bomba saldırıları, topraklarımızda önemli bir şey elde edemediklerinin kabulüdür" ifadelerini kullandı. Açıklamalarına 'Savunmamızın tüm hatları korunuyor. Düşmanın stratejik yönlerden hiçbirinde başarısı yok.' şeklinde devam eden Zelenskiy, Rus ordusunun taktik değiştirmek zorunda kaldığını belirtti. 'Bizi arkamızdan vurdular' ifadelerini kullandı.

"ÇOK KEZ DENEDİLER AMA YAPAMADILAR"

“İki Dünya savaşından, üç kıtlıktan, Holokost'tan, Babyn Yar'dan, Büyük Temizlik'ten, Çernobil patlamasından, Kırım'ın işgalinden ve devletimizin doğusundaki savaştan sağ çıktık. Bizi birçok kez yok etmek istediler ama yapamadılar.” Diyen Zelenskiy, batının Ukrayna’ya yeterli desteği sağlamadığını da sıklıkla vurguluyor.

"NÜKLEER SİLAH BİZİM DEĞİL BATININ AKLINDA"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, savaşın 8. gününde müzakereler ile ilgili açıklama yaptı. Sergey Lavrov, "Ukrayna müzakereleri ertelemek için bahane üretiyor" dedi. Lavrov, "Nükleer silahlar bizim değil Batı'nın aklında olan şey" ifadesini kullandı.


300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...