Tgrt Haber

Ukrayna lideri Zelenskiy'den barış çağrısı: Savaş bitmeli, müzakere masasına oturmalıyız

09 Mart 2022 08:09 - Güncelleme : 09 Mart 2022 09:09
Ukrayna lideri Zelenskiy'den barış çağrısı: Savaş bitmeli, müzakere masasına oturmalıyız

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 14. güne girilirken Vladimir Zelenskiy, barış çağrısını yineledi. Savaşın bitmesi, müzakere masasına oturulması gerektiğini belirten Ukrayna lideri "Ancak eski ölümcül hırslar için değil, dürüst, somut, halkın çıkarları için" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşında 14'üncü güne girildi. ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada Rusya'ya benzersiz yaptırımlar uygulanacağını belirtirken, Rus petrolünü yasakladığını duyurdu. Bu ağır yaptırımlara rağmen Rusya’nın Ukrayna'ya saldırıları devam ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşında dünyanın gözü iki ülke arasında yapılacak dördüncü müzakerelere çevrilmişken Ukrayna lideri Vladimir, savaşın bitmesi ve müzakere masasına oturulması gerektiğini belirtti.

Yayınladığı video mesajda Zelenskiy, "Savaş bitmeli. Müzakere masasına oturmalıyız. Ancak eski ölümcül hırslar için değil, dürüst, somut, halkın çıkarları için" dedi.

BIDEN’A TEŞEKKÜR

Rusya'dan petrol ithalatını yasaklama kararından dolayı ABD Başkanı Joe Biden'a teşekkür ederek, bunu tüm dünyaya güçlü bir sinyal olarak nitelendiren Zelenskiy, "Bu karar için Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden'a şahsen minnettarım. Bunun için tüm dünyaya en güçlü sinyal. Çok basit: Rusya'ya ödenen her kuruş, diğer egemen devletlere uçan toplara ve mermilere dönüşüyor.” diye konuştu.

Zelenskiy, Rusya’nın insani koridorlara ateş ettiğini ve engellediğini kaydederek, açılan ilk insani koridorun yapılması gerekenlerin sadece yüzde biri olduğunu ifade etti.

Vladimir Zelenskiy ayrıca kendilerini destekleyen ve sokaklara dökülen Ruslara da teşekkür ederek, onların barış için savaştığını sözlerine ekledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...