Tgrt Haber

Rusya- Ukrayna savaşında çok sert sözler! Zelenskiy ‘Kasıtlı cinayet’ dedi, Batı’ya seslendi

07 Mart 2022 11:52 - Güncelleme : 07 Mart 2022 11:58
Zelenskiy, Rusya'nın saldırılarına direnen bazı şehirlere "Kahraman Şehir" unvanı verilmesini kararlaştırdığını duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşında 12.güne girilirken iki ülkenin liderlerinden çok sert açıklamalar geliyor. Kaçtı iddialarına videolarla her fırsatta yalanlanan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, son yayınladığı videoda çok sert açıklamalarda bulundu. “Silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz” diyen Zelenskiy Batı’ya yüklendi.

Zelenskiy, Rusya'nın saldırılarına direnen bazı şehirlere "Kahraman Şehir" unvanı verilmesini kararlaştırdığını duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşında 12.güne girildi. Bölgede çatışma sesleri yükselirken gerek sivil gerek ise askeri can kaybı artıyor. Rus ordusunun işgaline karşı Ukraynalılar sınıra akın etti. Binlerce kişi sınırlarında bulunan ülkelere sığınırken ülkeden ayrılmak isteyen bazı Ukraynalılar ise Rus bombardımanı sonucunda hayatını kaybetti.

UKRAYNA LİDERİ HALKA SESLENDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, halka işgale karşı direnme çağrısında bulundu. Sürekli kaçtı iddialarına video ile cevap veren Ukrayna lideri Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında vatandaşlarından güçlü olmasını isterken Rus ordularının da Ukrayna’da işlediği suçlardan dolayı cezalandırılacağını söyledi.

“ACI ÇEKENLERİ UNUTMAYACAĞIZ”

Zelenskiy, “Bugün Affetme Pazarı. Fakat biz binlerce kurbanı unutmayacağız. Binlerce acı çekeni unutmayacağız. Ve Tanrı da unutmayacak. Bugün değil. Yarın değil. Asla. Affetmek yerine ve Yargılanma Günü olacak” ifadesini kullandı.

“BU KASITLI BİR CİNAYET”

Rusya'nın sadece askeri savunma sanayi işletmelerinin bombalandığıyla ilgili açıklamalarının "kasıtlı bir cinayet olduğunu" kaydeden Zelenskiy, bu işletmelerin çoğunun on yıllar önce, Sovyetler Birliği döneminde, şehirlerin tam ortasında inşa edildiğini belirtti. Zelenskiy, "Oralarda binlerce insan çalışıyor. Yüz binlerce kişi yakınlarda yaşıyor. Bu cinayet. Kasıtlı cinayet." ifadesini kullandı.

BATI’YA YÜKLENDİ

Batılı liderlerin bu açıklamalara herhangi bir tepki vermediğini vurgulayan Zelenskiy, "En azından yarın Batı bunu fark edecek, tepki gösterecek ve bir şeyler söyleyecek. Bu saldırıyı kimin hazırladığını tam olarak biliyoruz." şeklinde konuştu.

KAHRAMAN ŞEHİR ÜNVANI

Zelenskiy, ayrıca Rusya'nın saldırılarına direnen Harkiv, Çernigiv, Mariupol, Gostomel ve Volnovaha'ya "Kahraman Şehir" unvanının verilmesini, Rus saldırılarına karşı direnen bazı şehirlerin yöneticilerinin de "Cesaret" ve "Bogdan Hmelnitskiy" nişanlarıyla ödüllendirmesini kararlaştırdığını aktardı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...