Tgrt Haber

Zelenskiy'i suçlayan eski danışmanından skandal suikast iması! Adı ölüm listesinde

25 Ocak 2023 09:46 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 10:17
Zelenskiy'i suçlayan eski danışmanından skandal suikast iması! Adı ölüm listesinde

Ukrayna'nın Dnipro şehrinde apartmana isabet eden füze saldırısında ülkesinin hava savunma sistemini sorumlu tutarak ölüm listesine adını yazdıran Zelenskiy'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç, suikast imasında bulundu. 

Ukrayna​'da Kiev​'e bağlı Brovari kentinde 18 Ocak günü meydana gelen helikopter kazasında İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve beraberindeki yetkililerle birlikte toplam 14 kişi hayatını kaybetti. Kazaya dair şüpheler sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eski danışmanı Oleksiy Arestoviç dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Rus füzesinin Ukrayna hava savunma sistemi tarafından vurulduğu için bir apartmana isabet ettiğini söyleyince tepkilerin ardından istifa eden Arestoviç, helikopter kazasıyla ilgili suikast imasında bulundu. Arestoviç, "Hepimiz birbirimizle uğraşana kadar dokunulmazız. Ama birbirimizle uğraşmaya başladığımız anda o dokunulmazlık ortadan kalkar. Artık ipler bizim elimizde değil. Monastırski'ye bakın, helikopteri düştü. Gözden çıkardıklarının fişini çekiyorlar." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'i suçlayan eski danışmanından skandal suikast iması! Adı ölüm listesinde

ZELENSKİY'İ SUÇLAMIŞTI

Zelenskiy'nin en yakın isimlerinden olan Arestoviç, istifa ettikten sonra çok konuşulacak açıklamalarda bulunmuştu. Koyu bir Ortodoks olarak bilinen Oleksiy Arestoviç, "Hazır istifa etmişken doğruları konuşayım: Zelenskiy, Hristiyanlığa savaş açtı. Kiliseleri kapattı. Zelenskiy, Rusları dışladı. Rusça konuşanlar ayrımcılığa uğradı. Milyonlarca Ukraynalı'nın devlete olan sadakati zedelendi. Bunu onarmak kolay olmayacak." demişti.

ADI ÖLÜM LİSTESİNE EKLENDİ

Açıklamaları başına iş açan Arestoviç'in ismi Ukrayna'nın "ölüm listesi" olarak bilinen İçişleri Bakanlığına bağlı "Myrotvorets" adlı internet sitesinde yayımlanmıştı. Arestoviç, sitede, Ukrayna'nın düşmanı ilan edilmişti. Söz konusu sitede Ukrayna'nın düşmanı ilan edilenler, suikaste kurban gidiyor. En son listedeki Dariya Duginova, uğradığı bombalı suikast sonucunda hayatını kaybetmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...