Tgrt Haber

Zelenski'yle röportaj pahalıya patladı! Rus muhalif gazetesi yayını askıya aldı

28 Mart 2022 17:22 - Güncelleme : 28 Mart 2022 17:35
Zelenski'yle röportaj pahalıya patladı! Rus muhalif gazetesi yayını askıya aldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile çevrimiçi olarak röportaj yapan Novaya Gazete, uyarılardan sonra tüm yayınlarını askıya aldı.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken Rus muhalif basınından Novaya Gazetesi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile çevrimiçi olarak röportaj yaptı. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu, röportajın yayınlanmaması konusunda uyarı yayınlandı. Gazetenin röportajı yayınlaması üzerine Rus iletişim ajansı Roskomnadzor tarafından gazeteye ikinci bir uyarı daha yapıldı.  Bu uyarının ardından Rus gazetesi Novaya, Ukrayna'daki savaşın sonuna kadar tüm yayınlarını askıya aldığını açıkladı.

ÖDÜLÜNÜ UKRAYNALILAR İÇİN SATIŞA ÇIKARDI

Novaya Gazetesi yayın kurulundan yapılan açıklamada, “Bundan sonra gazetenin dijital ve basılı olarak yayınlanmasını Ukrayna topraklarındaki özel operasyon' sona erene kadar askıya alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Novaya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dmitry Muratov, geçen yıl "ifade özgürlüğünü koruma çabaları" nedeniyle Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştı. Muratov, geçen hafta Ukraynalı mültecileri desteklemek için ödülü açık artırmaya çıkaracağını duyurmuştu.

Bugüne dek Novaya Gazetesi'nden altı personel öldürüldü.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...