Tgrt Haber

Zelenskiy'nin danışmanı kendi başını yaktı! Adı ölüm listesine eklendi

19 Ocak 2023 08:58 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 09:21
Zelenskiy'nin danışmanı kendi başını yaktı! Adı ölüm listesine eklendi

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç, kendi başını yaktı. Dnipro'da apartmana isabet eden füze saldırısında kendi ülkesinin hava savunma sistemini sorumlu tutan Arestoviç, Zelenskiy'e de yaptığı suçlamalarla beraber ölüm listesine alındı.

Geçtiğimiz hafta Ukrayna​'nın Dnipro​ şehrindeki bir apartmana füze saldırısı düzenlenmesinin ardından 45 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç, Rus füzesinin Ukrayna hava savunma sistemi tarafından vurulduğunu, bu yüzden apartmanın üstüne düştüğünü söyledi. Bu sözlerinin ardından istifa etmek zorunda kalan Oleksiy Arestoviç, Zelenskiy'e dair de suçlamalarda bulundu.

''ZELENSKİY HRİSTİYANLIĞA SAVAŞ AÇTI''

Koyu bir Ortodoks olarak bilinen Arestoviç, "Hazır istifa etmişken doğruları konuşayım: Zelenskiy, Hristiyanlığa savaş açtı. Kiliseleri kapattı. Zelenskiy, Rusları dışladı. Rusça konuşanlar ayrımcılığa uğradı. Milyonlarca Ukraynalı'nın devlete olan sadakati zedelendi. Bunu onarmak kolay olmayacak." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'nin danışmanı kendi başını yaktı! Adı ölüm listesine eklendi

'UKRAYNA'NIN DÜŞMANI' OLARAK ÖLÜM LİSTESİNDE

Ülkedeki 'bölgesel savunma birlikleri' fikrinin mimarı olan, on binlerce kişinin silahaltına alınmasını sağlayan Arestoviç açıklamalarıyla kendi başını yaktı. Ukrayna'nın 'ölüm listesi' olarak bilinen İçişleri Bakanlığına bağlı "Myrotvorets" adlı internet sitesinde Arestoviç'in adı yayımlandı. Arestoviç, internet sitesinde "Ukrayna'nın düşmanı" ilan edildi. Söz konusu sitede Ukrayna'nın düşmanı ilan edilenler, suikaste kurban gidiyor.

RUS AJANI İDDİALARI

Dnipro valisi ve birçok Ukraynalı siyasetçi, Ukrayna istihbaratı SBU'nun, Arestoviç'i tutuklamasını ve sorguya çekmesini istedi. Ukrayna basını, Arestoviç'in Rus ajanı olduğunu iddia etti. En son listedeki Dariya Duginova, uğradığı bombalı suikast sonucunda hayatını kaybetmişti.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...