Tgrt Haber

Zelenskiy'nin sözleri Biden'ı öfkeden deliye döndürdü! Video mesaj ile gönül aldı

01 Kasım 2022 08:57 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 09:19
Zelenskiy'nin sözleri Biden'ı öfkeden deliye döndürdü! Video mesaj ile gönül aldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi devam ederken ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin arasının bozulduğu iddia edildi. ABD basını, ikilinin haziran ayındaki görüşmesinde Zelenskiy'nin ihtiyaç duyulan ve alınmayan yardımları listelemesi üzerine Biden'ın çok öfkelendiğini yazdı.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgal girişimi 9. ayda da devam ederken ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna lideriVolodimir Zelenskiy arasında soğuk rüzgarlar esti. İki liderin telefon görüşmesi sırasında tansiyonun yükseldiğini ABD basını kaleme aldı. İşgalin en başından beri Biden ile Zelenskiy arasında rutin haline gelen telefon görüşmelerinin birinde iddialara göre Biden öfkeden deliye döndü.

Dört kaynaktan alınan bilgilere göre, haziran ayında iki liderin görüşmesi esnasında Biden, Zelenskiy'e 1 milyar dolarlık ek askeri yardım konusunda açıklamalar yaptı. Biden'ın lafı biter bitmez ise Zelenskiy, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu ve alamadığı tüm ek yardımları listelemeye başladı.Zelenskiy'nin bu çıkışı Biden'ı bir hayli kızdırdı. Habere göre, ABD hükümetinin üst düzey yetkililerinin Biden ve yönetiminin elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen Zelenski'nin kamuoyunda yalnızca yapılmayanlara odaklanmaya devam ettiğini hissettiği aktarıldı.

Zelenskiy'nin sözleri Biden'ı öfkeden deliye döndürdü! Video mesaj ile gönül aldı

ZELENSKİY BIDEN'IN GÖNLÜNÜ ALDI

Yetkililer, Biden ve Zelenski'ynin ilişkisinin haziran ayındaki telefon görüşmesinden bu yana düzeldiğini ve görüşmenin ardından Zelenski'nin ABD'yi cömert yardımlarından dolayı öven bir açıklama yaptığını söyledi. Zelenskiy'nin haziran ayındaki telefon görüşmesinin ardından gerilimi yatıştırmaya karar verdiği ifade edilerek, Biden'a teşekkür etmek amacıyla o gün kamuoyu ile bir video paylaştığı belirtildi. Zelenskiy videoda, "Bugün ABD Başkanı Biden ile önemli bir görüşme yaptım. Bu destek için minnettarım. Özellikle Donbas'taki savunmamız için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'nin sözleri Biden'ı öfkeden deliye döndürdü! Video mesaj ile gönül aldı

Görüşmenin ardından açıklama yapan Biden ise, Zelenskiy'e 1 milyar dolarlık yardım konusunda bilgi verdiğini ve ABD'nin "özgürlükleri için savaşan Ukrayna halkına olan bağlılığından vazgeçmeyeceğine" söz verdiğini söyledi.

Görüşmeye aşina başkan bir kaynak ise, Biden'ın meseleleri uygun askeri kanallarda ele alma konusunda Zelenskiy ile hararetli veya kızgın bir görüşme yapmadığını söyledi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü ve Zelenskiy'nin sözcüsü ise iddialara ilişkin sorulara cevap vermedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...