Tgrt Haber

Zelenskiy'den İsrail'e destek mesajı! Filistinli güçlere 'terörist' dedi, işgalcilere yardıma soyundu

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 16:29 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 16:49
Zelenskiy'den İsrail'e destek mesajı! Filistinli güçlere 'terörist' dedi, işgalcilere yardıma soyundu

İsrail-Gazze hattında sabah saatlerinden itibaren tansiyon yükseldi. Gazze'den ateşlenen binlerce roket sonrası sıcak çatışmalar yaşandı. Saldırıda en az 40 kişinin öldüğü ve yaralıların 700'ü geçtiği bildirildi. Saldırı sonrası Ukrayna Lideri Zelensky, X hesabından yaptığı paylaşımla İsrail'i destekledi ve Filistinli direnişçilere "terörist" dedi.

İsrail-Gazze hattında tansiyon yükseldi. İsrail'in farklı noktaları, Gazze​'den ateşlenen roketlerle hedef alındı. Saldırıda en az 40 kişinin öldüğü, yaralı sayısının 700'ü geçtiği bildirildi. Saldırıların ardından İsrail misilleme olarak "Demir Kılıç" operasyonunu başlattı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada,"İsrail ordusu savaş durumu alarmı ilan etmiştir. Hamas​ saldırıların sonucuna katlanacak." ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusu, ayrıca onlarca savaş uçağının Gazze'de Hamas'a ait 21 mevziyi vurduğunu duyurdu. Diğer taraftan, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, yedek askerleri göreve çağıran bir kararname imzaladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ ise "Savaştayız. Düşmanımız daha önce hiç bilmediği bir bedel ödeyecek." açıklamasını yaptı. Hamas lideri İsmail Heniyye ise Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki olarak "bir kahramanlık savaşı" içerisinde olduklarını belirtti.

ZELENSKY FİLİSTİN'E NEFRET KUSTU

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Hamas önderliğindeki Filistinli milislerin İsrail'e yönelik saldırısını kesin bir şekilde kınadı ve İsraillilerin bu nitelikteki saldırılara yanıt vermenin "tartışılmaz" hakkını savundu. Kendi X hesabından yaptığı paylaşımda, Filistinli direnişçilere terörist diyen Zelenski, "İsrail'den korkunç haber. Bu terör saldırısında hayatını kaybedenlerin tüm yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum" dedi. "Terörizmin dünyada yeri olmamalıdır çünkü bu her zaman bir suçtur, yalnızca belirli bir ülkeye karşı değil, tüm insanlığa karşı" diye devam etti. 

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1710620106118553745

"İsrail'in meşru müdafaa hakkı tartışılmazdır" diyen cumhurbaşkanı, "Bu saldırının tüm detaylarının ortaya çıkarılmasını, böylece dünyanın bilmesini ve bunu destekleyen ve uygulayanların adalet önüne çıkarılmasını" talep etti.

Son olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı, İsrail'deki tüm Ukrayna vatandaşlarına "Yerel yetkililerin emirlerineuyma" çağrısında bulundu ve hem Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın hem de İsrail'deki Ukrayna Büyükelçiliği'nin bir acil durum merkezi aracılığıyla "Her durumdayardım etmeye hazır olduğunu" hatırlattı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...