Tgrt Haber

Zenginler kendilerini düşünerek mutlu oluyor

29 Aralık 2017 21:32
Zenginler kendilerini düşünerek mutlu oluyor

ABD'de yapılan bir araştırma sayesinde zenginlerin kendini düşünerek, dar gelirlilerin ise başka insanlarla iletişim kurarak mutlu olduğu ortaya çıktı.

ABD’deki California Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği bir araştırma, zenginlerin kendilerini düşündüğü, dar gelirlilerin ise başka insanlarla iletişim kurduğu zaman mutlu olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılan 1519 kişiye sevgi, memnuniyet, merhamet, gurur, coşku, saygı ve tatmin gibi mutlulukla ilişkilendirilen duyguları ne sıklıkla yaşadıkları soruldu.Katılımcılardan ‘Başkalarını umursamak beni mutlu ediyor’ ifadesine puan vermeleri istendi. Araştırmanın sonucu, varlıklı kişilerin başlıca mutluluk kaynağının gurur ve kendinden memnun olmak olduğunu gösterdi. Bu kişiler, “İnsanlar bana saygı duyduğunda mutlu hissediyorum” diyor. Dar gelirliler ise başka insanlarla iletişim halinde olarak daha mutlu oluyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...