Tgrt Haber

20 milyon öğrenci ders başı yapıyor! İstanbul'da toplu ulaşım kararı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2023 05:56 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 06:20
20 milyon öğrenci ders başı yapıyor! İstanbul'da toplu ulaşım kararı

20 milyon öğrenci için eğitim öğretim maratonu başlıyor. 22 Ocak-2 Şubat’ta yarıyıl tatili, 8-12 Nisan’da da ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran’da sona erecek. Megakent İstanbul’da ise trafik yoğunluğuna önlem olarak yarın toplu ulaşım araçları ücretsiz.

2023-2024​ eğitim öğretim yılı, 3 aylık yaz tatilinini ardından yarın başlıyor. Okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıfa adım atan öğrenciler için uyum haftası 4 Eylül'de başlarken, okul zilleri yarın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 20 milyon öğrenci için çalacak.

ARA TATİLLER NE ZAMAN?

İlk ders öncesi ülke genelinde tüm okullarda hazırlıklar tamamlandı. Ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynaklar okullara ulaştırıldı, öğrenci güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler de alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı​, 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini daha önce açıklamıştı. Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili, 10 Kasım'dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar​ yeniden açılacak. İkinci sömestir yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan'da, bir haftalık ara tatil var. İlk ve orta dereceli okullar, 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIM KARARI

Öte yandan İstanbul'da yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü nedeniyle teyakkuza geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın 06.00-14.00 saatlerinde toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. Okulların açılmasıyla trafiğe çıkacak 16 bin okul servisiyle yaklaşık 300 bin öğrencinin taşınacağı kaydedildi.

İETT’nin her gün 1636 ek sefer yapacağı, Metro İstanbul’un 375 ilave sefer planladığı, Şehir Hatları’nın da ek vapur seferleri düzenleyeceği ifade edildi.

İlk 2 gün okul servis araçlarının arabalı vapurlardan öncelikli yararlanacağı aktarılan açıklamada, İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcuların da ücretsiz seyahat edeceği bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...