Tgrt Haber
Tgrt Tv Eğitim - Tgrt Tv Eğitim
06 Eylül 2024 - 16:10

Son Dakika Ders 1

Son Dakika Ders 1
Tgrt Tv Eğitim - Tgrt Tv Eğitim
06 Eylül 2024 - 15:58

Logo Ticker Ders 1

Logo Ticker Ders 1
 - Tercihler bugün başlıyor
06 Eylül 2024 - 07:52

ÖSYM duyurdu: YKS ek yerleştirme tercihleri bugün başlıyor

YKS ilk tercihlerinde üniversiteye yerleşemeyen adaylar, şanslarını ek tercihlerden yana kullanacak. ÖSYM'nin duyurusuna göre, 2024-YKS ek yerleştirme tercihleri bugün başlıyor. Adaylar tercihlerini 11 Eylül'e kadar yapabilecek. İşte ek yerleştirme ile ilgili detaylar...
Eğitim - Eğitim
05 Eylül 2024 - 16:21

Son dakika | ÖSYM duyurdu: YKS ek tercih tarihleri belli oldu

Son dakika haberi: ÖSYM, öğrencilerin merakla beklediği YKS-ek tercih tarihlerini kamuoyuyla paylaştı. YKS-ek tercihlerinin 6-11 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
 - Trafik yoğunluğuna valilik ayarı
05 Eylül 2024 - 13:06

Son dakika | İstanbul'da okullara saat düzenlemesi! Milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiriyor

Son dakika haberi: Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Megakentte eğitim-öğretim yılının ilk gününde oluşabilecek trafik yoğunluğu için İstanbul Valiliği harekete geçti. Buna göre, 9 Eylül Pazartesi günü okullarda eğitim 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılacak.
Eğitim - Eğitim
05 Eylül 2024 - 11:04

Son dakika | KYK yurt sonuçları açıklandı! Gelişmeyi Bakan Aşkın Bak duyurdu

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, milyonlar öğrencinin beklediği haberi açıkladı. Bakan Aşkın Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
Eğitim - Eğitim
03 Eylül 2024 - 17:36

Öğrencilerin okullarda telefon kullanımı yasaklandı! Bakanlık kararı duyurdu

Daha önce lise ve ortaokul öğrencilerinin akıllı telefon, tablet ve akıllı saat gibi teknolojik ürünlerin kullanımını yasaklayan Hollanda, ilkokul öğrencilerine de aynı yasağı getirdi. Hollanda'da hayata geçirilen bu yasağın ülkemizde de uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.
Eğitim - Eğitim
02 Eylül 2024 - 17:06

Cevdet Yılmaz'dan OVP açıklaması! Yeni yol haritası belli oluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Orta Vadeli Programımızı yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. Gözler yeni OVP'ye çevrildi. Sosyal medya hesabından 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, kalıcı fiyat istikrarı vurgusu yaptı.
 - Bakan Tekin canlı yayında duyurdu
02 Eylül 2024 - 12:19

Bakan Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama! "Danıştay'ın kararından sonra..."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medyada gündem olan özel okul kitap fiyatlarıyla ilgili konuştu. Sıkı bir şekilde denetim yaptıklarını aktaran Bakan Tekin, fahiş fiyat belirleyen özel okullara yaptırım uygulandığını söyledi. Mülakat ve öğretmen atamalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, Danıştay'ın kararından sonra atama sonuçlarını açıklayacaklarını belirtti.
 - 'Uyum'da ilk ders zili çaldı
02 Eylül 2024 - 07:20

Okullarda uyum haftası bugün başladı: Minikler için ilk ders zili çaldı! 

Okullarda uyum programı bugün başlıyor. İlkokul 1. sınıflar ve okul öncesi grubundakiler eğitim öğretim hayatına bu sene de erken katılacaklar. Uzmanlar, anne ve babaların sınıfta değil, okul bahçesinde beklemelerini, okula yönelik çocuklarıyla sohbet etmelerini öneriyor.
Eğitim - Eğitim
01 Eylül 2024 - 23:55

Bursa’da yıkılan okul geri yapılmayınca veliler eylem yaptı!

Bursa'da depreme dayanıksız diye 1.5 yıl önce yıkılan okul geri yapılmayınca bölgede ikamet eden veliler tepki gösterdi. Çocuklarını uzak okullara göndermek zorunda kaldıklarını ifade eden veliler, uzun süredir okul olmamasından yakındı.
 - Sınava yetişmek için zamanla yarıştılar
01 Eylül 2024 - 11:25

KPSS ön lisans oturumu yapıldı: Sınava yetişme telaşı ve bildik görüntüler!

2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans oturumu yapıldı. Kamuda çalışma hayali kuran yaklaşık 1,2 milyon aday sınavda ter dökerken oturuma geç kalanların yaşadıkları telaş yine bildik görüntüler oluşturdu.
Eğitim - Eğitim
01 Eylül 2024 - 07:19

Uyum programı başlıyor: 1. sınıflar için okullar açılıyor

Okullarda uyum programı yarın başlıyor. İlkokul 1. sınıflar ve okul öncesi grubundakiler eğitim öğretim hayatına erken katılacaklar. Uzmanlar velilerin ilk defa okula başlayacak çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Eğitim - Eğitim
31 Ağustos 2024 - 12:47

İki bakanlık anlaştı! İlkokula başlayacak öğrenciler ve aileleri için yeni uygulama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ilkokula başlayacak öğrenciler ile velilerinin okula daha hızlı uyum sağlamaları ve kaygılarını azaltmak için ortak çalışmalar yürütülecek.
 - Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor!
30 Ağustos 2024 - 12:32

Sahte burs mesajlarına dikkat! YÖK'ten üniversite öğrencilerine dolandırıcılık uyarısı

Yüksek Öğretim Kurumu son günlerde artan dolandırıcılık olaylarına karşı üniversite öğrencilerini uyardı. YÖK'ten yapılan açıklamada burs vaadiyle gelen mesajlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.
 - Üzerindeki işaretlere dikkat!
30 Ağustos 2024 - 10:58

Merdiven altı okul ürünleri için velilere uyarı: TSE, CE işaretlerine dikkat!

Uzmanlar, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kala çocukları için mağaza ve kırtasiyeleri dolduran velileri uyarıyor. Merdiven altı ürünler kanserojen etki bırakarak çocukların sağlıklarını olumsuz etkiliyor. Velileri bu tarz ürünlerin alınarak çocukları hasta etmemeleri konusunda uyaran uzmanlar tavsiyelerini sıraladı.
Eğitim - Eğitim
28 Ağustos 2024 - 17:56

MEB 81 ile genelge gönderdi: Yeni tedbirler alındı

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı için aldığı tedbirlere ilişkin genelgeyi 81 ile gönderdi. Son dönemde giderek artan konuyla ilgili önleyici kararlar alınarak harekete geçildi.
 - Dikkat çeken mülakat detayı
28 Ağustos 2024 - 14:02

Öğretmen atamalarında son durum! Dikkat çeken mülakat detayı: Kanunun içinde yok!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, öğretmen atamalarındaki son durum ve atama sürecindeki Danıştay bilinmezliğiyle ilgili TGRT Haber'e açıklamalarda bulundu. Zorlu, "Kanun içerisinde yer almayan yüzde 50 mülakat uygulaması getirildi" dedi.
Eğitim - Eğitim
28 Ağustos 2024 - 07:19

Minikler için "okula uyum haftası" başlıyor: İşte velilerin dikkat etmesi gerekenler!

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kaldı. Bu sene geçtiğimiz senelerde olduğu gibi okul öncesi eğitim öğrencileri ve 1. sınıf öğrencileri okula bir hafta erken başlayacak. Uzmanlar, bu süreçte anne babaların nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.
 - Tüm atamalar yapıldı!
26 Ağustos 2024 - 21:11

MEB duyurdu: Tüm öğretmenlerin atamaları yapıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı, mazeret atamalarını açıkladı. Bakanlık, mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan tüm öğretmenlerin atamasının yapıldığını bildirdi.
Sona Git