Tgrt Haber

28 Ekim'de üniversiteler tatil mi 2022? 28 Ekim öğleden sonra üniversitelerde ders olacak mı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2022 09:40 - Güncelleme : 28 Ekim 2022 10:09
28 Ekim'de üniversiteler tatil mi 2022? 28 Ekim öğleden sonra üniversitelerde ders olacak mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın resmi tatil olması sebebiyle okul, kurum ve kuruluşlarda 29 Ekim günü tatil olarak ilan edildi. Bu yıl cumartesi gününe denk gelen 29 Ekim için Türkiye'nin çeşitli yerlerinde etkinlikler olacak. Vatandaşlar 29 Ekim'de tatil olan okulların 28 Ekim Cuma günü tatil olup olmayacağını araştırıyor? Peki, üniversiteler 28 Ekim'de yarım gün mü, tatil mi?

29 Ekim​ 1923'te Türkiye Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetin ilan edilmesi sonrası her yıl 29 Ekim günü mili bayram olarak ilan edildi. Türkiye'nin dört bir yanında bu günde çeşitli etkinlikler düzenlenir. Bu yılda cumartesi gününe denk gelen 29 Ekim'de nereler tatil? Üniversiteler​ 29 Ekim'de tatil mi? Otobüsler 29 Ekim'de ücretsiz mi? 

28 EKİM'DE ÜNİVERSİTELER TATİL  Mİ?

İlkokul, ortaokul ve liseler için 29 Ekim tüm gün tatil ve 28 Ekim yarım gün tatil olacak. Üniversiteler için ise cumartesi tatil olmakla beraber, 28 Ekim Cuma günü üniversitelerin kendi düzenlemesine göre tatil olup olmayacağı değişiklik gösterir. Bu sebeple üniversitelerin duyurular kısmını takip etmelisiniz. 

28 EKİM'DE OKULLAR​ TATİL Mİ?

29 Ekim hafta sonuna denk geliyor. Ayrıca 29 Ekim resmi tatil​ olması nedeniyle her yıl okullar kurum ve kuruşlar için tatil olarak kabul edilir. 28 Ekim'de ise okullar yarım gün olacak ve 13.00'dan sonra tatil sayılacak. 

29 EKİM'DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Her yıl resmi tatillerde toplu taşımanın ücretsiz oluyor. Bu yılda Cumartesi gününe denk gelen 29 Ekim'de toplu taşımanın ücretsiz olması bekleniyor. Resmi olarak toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. 

29 EKİM'DE ÖZEL SEKTÖR İZİNLİ Mİ? 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı​ resmi tatil olduğundan dolayı okullar ve kurumlar kapalı oluyor. Cumartesi gününe denk gelen 29 Ekim'de özel sektör çalışanları çalışanları çalıştıkları takdirde mesai ücreti alacak. Yada o gün izinli olabilecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...