Tgrt Haber

Aile ilişkilerini koruyacak yeni karar: Boşanma nedenleri mercek altına alınıyor

20 Ekim 2023 17:07 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 17:17
Aile ilişkilerini koruyacak yeni karar: Boşanma nedenleri mercek altına alınıyor

Toplumun en küçük birimi aile mercek altında. Hükümet, bireyi ve aileyi korumak için çalışmalar başlattı. Bu kapsamda evlenecek çiftlere eğitim verilecek.

Toplumun en küçük kurumu olan "aile" koruma altına alınıyor.Aile​ ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk ve aile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla önemli bir çalışma başlatıyor. Buna göre; boşanma nedenleri araştırılacak, evlenmek isteyen çiftler bazı eğitimlerden geçirilecek.

FARKLI BİR YÖNTEM GELİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk ve aile ilişkilerini kapsayan, sağlıklı nesillerin devamını ve aile yapısını olumsuz etkileyen kötü alışkanlıklar, bağımlılık gibi konularla farklı bir yöntemle mücadele edecek.

Evlenecek çiftler bazı eğitimlere tabi tutulacak.

EVLİLİK​ ÖNCESİ EĞİTİM​ VERİLECEK

Bu kapsamda aileye yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek. İhtiyacı olan her bireyin katılacağı programda evlilik öncesi eğitimler de yer alacak. Bu sayede boşanmaların altında yatan temel meseleler incelenerek bunu en aza indirgemek için çalışmalar hazırlanacak.

FIRSAT EŞİTLİĞİ ÜZERİNDE DURULACAK

Eğitim aile içi şiddeti kapsayacak. Çocuk, engelli ve yaşlılara karşı şiddet ile istismar konusunun üzerinde durulacak. Bu eğitim sayesinde Aile içi kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması üzerinde durulacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...