Tgrt Haber

Bakan Özer ilk kez duyurdu: Telafi programı başlıyor

24 Nisan 2023 10:34 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 11:06
Bakan Özer ilk kez duyurdu: Telafi programı başlıyor

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgelerinde 1 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde telafi programının uygulanacağını açıkladı Özer ayrıca programın zorunlu olmadığını söyledi.

Milli Eğitim BakanıMahmut Özer, NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş​ depremlerinde etkilenen illerde telafi programının başlayacağını duyuran Özer, programın zorunlu olmayacağı aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 45 bin öğretmen atamasıyla ilgili de konuşan Özer, 8 Mayıs itibarıyla atamaların gerçekleştirileceğini söyledi. Atamaların yüzde 50'sini 10 ildeki restorasyon çalışmasına destek olması için görevlendirileceğini belirten Özer, "Ağırlığı deprem​ bölgesine vereceğiz" dedi.

Bakan Özer'in açıklamaları şu şekilde;

Deprem bölgesinde eğitim öğretim başlama sürecini valiliklerimize bıraktık. İlçelerdeki hayatın akışı ve okulların durumlarına göre eğitim öğretim başladı. 10 Nisan'dan sonra Hatay ve Adıyaman'da kapalı okul kalmadı. Bugün itibariyle tüm ilçelerde eğitime başladı.

TELAFİ PROGRAMI

16 Haziran itibariyle eğitim öğretim yılına son vereceğiz. 1 Ağustos 1 Eylül tarihinde telafi yapacağız. Telafi programıyla buradaki öğrencilerimizin kayıplarını telafi edeceğiz. Zorunlu değil.

LGS VE YSK'DE İKİNCİ DÖNEM KONULARI KAPSAM DIŞI

2. dönem notlarının birinci dönemden düşük olması durumunda birinci dönemin geçerli olacağı çalışmasını düşünüyoruz. 8. sınıfların sınava başka illerde girebilme seçeneğini sunduk. LGS ve YSK'de ikinci dönem konuları kapsam dışında tutuldu.

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Biliyorsunuz 45 bin öğretmen atamasını sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Aslında bu 45 bin öğretmen ataması son 20 yılın tek seferdeki en yüksek ataması. İnşallah 8 Mayıs itibarıyla bu atamaları gerçekleştireceğiz ve yüzde 50'sinin üzerinde öğretmeni bu 10 ilimizdeki restorasyon çalışmasına destek olmak için görevlendireceğiz. Ağırlığı deprem bölgesine vereceğiz.

ATANAN ÖĞRETMEN NE KADAR SÜRE DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPACAKLAR?

Sözleşmeli öğretmen olarak başlıyorlar. Bulundukları yerde 3 yıl görev yapacaklar. İsterlerse devam edecekler.

5 bin memur alımı yaptık. Burada da önceliği deprem bölgesine verdik. Yani kaynaklarımızın tamamını buradaki öğrencilerimiz için, öğretmenlerimiz için yani eğitim kurumlarının iyileşmesi ve hızlı bir şekilde veya kalkması için kullanıyoruz.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...