Tgrt Haber

Bakan Özer ve YÖK'ten deprem açıklaması: Tüm Türkiye'de 1 hafta eğitime ara

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
06 Şubat 2023 16:43 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 17:07

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz'' dedi. YÖK ise, depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi. Bakan Mahmut Özer yeni yaptığı açıklamada, ''Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz'' dedi.

Kahramanmaraş'te meydana gelen ve çevre illerde hissedilen deprem sonrası Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK eğitimle ilgili alınan kararları duyurdu. Kararlara göre depremden etkilenen yaklaşık 10 ilde eğitime ara verildi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz. (Kahramanmaraş merkezli deprem) Okullarımızda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok'' dedi.

YÖK'TEN AÇIKLAMA

YÖK ise ''Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir'' ifadelerini kullandı.

TÜM TÜRKİYE'DE 1 HAFTA TATİL

Bakan Mahmut Özer yeni yaptığı açıklamada, ''Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz'' dedi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rabia 11 Şubat 2023 06:29

Orta okullar ne zaman açılıyor amca öğrenmek istiyom

Sonraki Haber Yükleniyor...