Bizim çok güzel öğretmenlerimiz var... Bir aşkı nakış nakış işleyen neferler
Hangimizin hayatında bir öğretmenin hatırası yoktur ki... Bazen anne bazen baba bazen de hayatımızın dönüm noktasında bir yol gösterci olan öğretmenlerimizi ne kadar ansakta haklarını ödeyemeyiz. Fedakarca mesleklerini yapan öğretmenlerin hikayelerini ise ayrı bir yeri vardır.
Hem anne hem baba hem de yol gösterici öğretmenleriimizin bugün en özel günü. 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanırken, öğretmenlere olan sevginin anlatıldığı şiirler 24 Kasım’da Türkiye’nin her yerinde yankılanıyor. Ancak bazı öğretmenlerin hikayeleri bu mesleğin aşkla ve fedakarlıkla yapıldığı zaman karşılığını bulduğunu bizlere gösteriyor. İşte o hihayelerden bazıları...
ENGELİ ÖĞRETMENLİK HAYALİNE ENGEL OLMADI
İstanbul Eyüpsultan Şehit Murat Karakuş Ortaokulu'nda görev yapan doğuştan görme engelli 42 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Murat Yıldız, engellere rağmen azmiyle örnek bir öğretmen oldu. 16 yıl öğretmenlik yapan görme engelli Yıldız, bir ilki daha başararak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Şehit Murat Karakuş Ortaokulu’nda okul müdürü oldu.
Murat Yıldız, engellere rağmen azmiyle örnek bir öğretmen oldu.
Okul Müdürlüğü dışında Sosyal Bilimler derslerine de giren Murat Yıldız, öğrenciler tarafından çok seviliyor. Yüzlerce öğrencinin eğitimine katkıda bulunan Yıldız'ı Öğretmenler gününde onu öğretmen olarak ziyaretine gelen görme engelli öğrencisi duygulandırdı.
Murat Yıldız, öğrenciler tarafından çok seviliyor.
GÖRME ENGELLİ OLAN RİYAD ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİNE İLHAM KAYNAĞI OLUYOR
Riyad Tezcan 17 yaşında ailesinde genetik bulunan bir hastalıktan dolayı görme yetisine kaybetti. İlkokulu görerek okudu daha sonra görme yetisini kaybedince ortaokul ve liseyi açıktan okudu. Üniversite sınavını kazanan Tezcan, PDR bölümünden mezun oldu. Daha sonra zorlu mücadeleler vererek öğretmenlik mesleğine başladı. 24 yıldır öğretmenlik yapan Riyad Tezcan'ın zorluklara göğüs germesi ve iyi bir meslek sahibi oluşu öğrencilerine ilham kaynağı oluyor.
Görme yetisini kaybedince ortaokul ve liseyi açıktan okudu.
Görme sorununun ailecek yaşadıkları genetik bir sıkıntı olduğunu bildiren Riyad Tezcan, “Dolayısıyla 17 yaşından beri görmeyi kaybettim. O şekilde üniversite okudum öğretmenliğe 1998'de başladım. Bugüne kadar bu şekilde devam ediyorum. Zor muydu yani zorlukları da var, kolaylıkları da var. Ama öğretmenlik güzel bir meslek, kutsal bir meslek. Onun için severek yapıyorum. Öğrencilerimi de seviyorum. Onların da beni sevdiklerine inanıyorum” dedi.
BİZİM ÇOK GÜZEL ÖĞRETMENLERİMİZ VAR
Van'ın Erçiş ilçesi'nde görev yapan öğretmen Gökhan Bulut'un 2015 yılında Facebook'ta yaptığı paylaşım Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. "Okula ağlayarak gelebilirsin çocuk.. ama ben seni ağlayarak göndermem çocuk bunu iyi bil emi!!! #öğretmen ismini almak kolaydır ama öğretmen olmak çok zordur" ifadelerini kullanan Bulut, Türkiye'nin gönlünde taht kurmuştu.
İŞÇİ OLARAK GİRDİĞİ OKULUN PATRONU OLDU
Kırıkkale'de yaşayan 3 çocuk annesi kadın, çalıştığı anaokulunda patron oldu. Önce liseyi ardından üniversiteyi bitiren ve bu sırada çalışmaya devam eden Aygül Yılmaz, aşçı olduğu okulda artık patron.Van'ın Erciş İlçesi'nde görev yapan öğretmen Gökhan Bulut'un Facebook'taki bir grupta yolladığı fotoğraf paylaşım rekoru kırdı
Aygül Yılmaz, aşçı olarak çalıştığı özel bir anaokulunun patronu oldu.
Kırıkkale'de yaşayan 3 çocuklu Aygül Yılmaz, 2 yılda lise diplomasını aldıktan sonra çocuk gelişim bölümünde eğitimini tamamlayıp, üniversite mezunu oldu. Çocuklarının da eğitimini tamamladıktan sonra kendi hayatına yön veren Yılmaz, yıllardır hayalini kurduğu işin patronu olmak için azmedip, çalıştı. Şimdi ise aşçı olarak çalıştığı özel bir anaokulunun patronu oldu. Aygül Yılmaz, yaptığı açıklamada, hem çalışıp hem de okuduğunu ifade ederek, hayalindeki işi yaptığını söyledi.
Aygül Yılmaz, hem çalışıp hem de okuduğunu ifade ederek, hayalindeki işi yaptığını söyledi.
ELİF ÖĞRETMENİN EĞİTİM AŞKI
Kastamonulu Elif Eser, Bitlis’in Alaniçi köyüne bağlı Yenice Mezrası İlkokuluna sınıf öğretmeni olarak atandı. Merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan bin 20 rakımlı Yenice mezrasına gelen öğretmen, yağmur çamur demeden her gün 1 saatlik yolu servisle gittikten sonra okuluna varıyor. Odun taşıyan, soba yakan ve okulun temizliğini yapan Elif öğretmen, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için büyük çaba sarf ediyor.
Elif öğretmen, odun taşıyor, soba yakıyor ve okulun temizliğini yapıyor.
GÜNDÜZ OKULDA, AKŞAM TADİLATTA ÇALIŞIYORLAR
Düzce'de Farabi Anadolu Lisesi öğretmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden destek beklemeden 28 derslikli okulda yenileme çalışmalarına başladı. Okulun dış cephesinden, aydınlatmasına kadar birçok noktada yenileme çalışmaları yapan eğitimciler, kısa sürede bazı çalışmaları bitirdi. 3 idareci ve 56 öğretmen mesai saatleri dışında okulun dış cephesinin boyanmasına destek verirken, bazı öğretmenler de atıl sınıfları uzaktan eğitim merkezi ve etüt merkezine dönüştürdü.
Öğretmenler, dış cepheden, aydınlatmaya kadar birçok noktada yenileme çalışmaları yapıyor.
DALGA GEÇTİLER AMA O YILMADA
Elazığ’da yaşayan 2 çocuk babası Savaş Apak, 1 buçuk yaşındayken annesinin ekmek yaptığı tandıra düşerek ayak parmaklarının tamamını kaybetti. Küçük yaşta bir çok zorluk çekerek hayata ve hayallerine sıkı sıkıya tutunan 40 yaşındaki Savaş Apak’ın başarısı ve azmi birçok kişiye örnek oldu. Parmaklarını kaybettikten sonra tedavisine devam eden ve hayali olan öğretmenlik mesleği için sınavlara hazırlanan Savaş Apak, Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünü 3’üncü olarak tamamladı.
Annesinin ekmek yaptığı tandıra düşerek ayak parmaklarının tamamını kaybeden öğretmen Savaş Apak, azmiyle örnek oldu.
Şimdilerde hayali olan öğretmenlik mesleğini yapan Savaş Apak, "Eğitim ve öğretim yıllarımda çok hakaret ve aşağılayıcı sözlere maruz bırakıldım ama bu beni kamçıladı ve hedeflerimi yapmamı kolaylaştırdı. Şimdilerde ise hayalini kurduğum öğretmenlik görevimi yapıyorum" dedi.