Tgrt Haber

Çeşmi Bülbül nedir, neyden yapılmıştır? İşte KPSS 2022 soru ve cevapları...

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2022 11:04 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 11:23
KPSS 2022'de sorulan Çeşmi Bülbül nedir, neyden yapılır? sorusunun cevabı haberimizde yer almakta...

Pazar günü yapılan KPSS lisans sınavının ardından yer alan sorular sosyal medyada gündem oldu. Lisans sınavında özellikle Çeşmi bülbül nedir, neyden yapılmıştır? sorusu twitter'da çok konuşuldu. KPSS soru ve cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

KPSS 2022'de sorulan Çeşmi Bülbül nedir, neyden yapılır? sorusunun cevabı haberimizde yer almakta...

İlk oturumunun Pazar günü yapıldığı 2022 KPSS​ sınavında sorulan çeşmi bülbül sorusu sosyal medyanın gündemine oturdu. KPSS 2022 çeşmi bülbül nedir, neyden yapılır? sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz. 

ÇEŞMİ BÜLBÜL NEDİR?

Bir cam işleme sanatı olan Çeşmi Bülbül, camların deseninin bülbül gözüne benzemesinden ötürü Çeşm-i Bülbül “Bülbül Gözü” olarak isimlendirilir. Çeşm-i Bülbül, kullanılan özel camcılık teknolojisinden hariç, uzun işlemler ve vizyon gerektirmektedir. 

ÇEŞMİ BÜLBÜL NEYDEN YAPILMIŞTIR?

Çeşmi Bülbül neyden yapılmıştır? sorusunun cevabı adaylar tarafından araştırılıyor. Vazo, sürahi, şekerlik, kase ve tabak gibi ürünlerin yapıldığı ve Çeşmi Bülbül oalrak adlandırılan ürünlerin ham maddesi camdır. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...