Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
23 Mart 2023 10:16 - Güncelleme : 23 Mart 2023 10:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından üniversiteler uzaktan (Online) eğitime geçti. Üniversiteler uzaktan (online) eğitime geçildi ve nisan ayı içerisinde yapılacak olan değerlendirme sonrası hibrit eğitime geçilebileceği, yüz yüze eğitimin başlayabileceği açıklandı. Öğrenciler, yüz yüze eğitime ne zaman geçileceğini araştırıyor.

Tüm Türkiye​'yi yasa boğan 2 büyük Kahramanmaraş​ depremi sonrası depremzedeler, KYK yurtlarına yerleştirildi ve bu sebeple üniversiteler yüz yüze eğitime ara verildi ve uzaktan eğitim kararı alındı. Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN​'DAN YÜZ YÜZE EĞİTİMLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

Katıldığı canlı yayında üniversitelerde yüz yüze eğitime dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor. Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir. YÖK başkanımızla irtibat halindeyiz. Gereken adımların atılmasını sağlayacağız. Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim elbette mukayese edilemez.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK 2023?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 256. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na katıldı. Burada üniversitelerin ne zaman açılacağına dair konuştu. Özvar, uzaktan eğitim kararının nisan ayı başında gözden geçirileceğini hatırlatmıştı. 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...