Tgrt Haber

MEB duyurdu: Deprem bölgesindeki öğretmenlere yer değiştirme hakkı

06 Nisan 2023 11:12 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 11:21
MEB duyurdu: Deprem bölgesindeki öğretmenlere yer değiştirme hakkı

6 Şubat'ta meydana gelen depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da görev yapan öğretmenlere il içinde yer değiştirme hakkı verildi. MEB, başvuruların 10 Nisan'a kadar olduğunu duyurdu.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin üzerinden bugün tam 2 ay geçti. Yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bini aştı. 10 binlerce vatandaş ise yaralandı. Bölgede 3 milyondan fazla kişi göç ederken bir yandan da yaralar sarılmaya devam ediyor. Çadır ve konteyner kentlerde yeniden yaşam kurulmaya çalışılıyor.

Yaşanan felaketin ardından eğitimde aksama olmaması için okulların hızlıca tadilat ve bakımı yapıldı. Bazı bölgelerde ise öğrenciler eğitime çadırlarda devam ediyor. MEB​'den depremzede öğretmenler için de güzel bir haber geldi. Deprem​ bölgesindeki 4 ilde görev yapan öğretmenlere ilave yer değişikliği hakkı tanındı. 

3 YILINI TAMAMLAYANLAR BAŞVURABİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bu illerde görev yapan adaylığı kaldırılan kadrolu öğretmenlerden 30 Eylül 2023 itibarıyla bulundukları eğitim kurumlarında üç yıllık çalışma süresini tamamlamış veya tamamlayacak olanlar il içinde isteğe bağlı yer değişikliği başvurusu yapabilecek.

SON GÜN 10 NİSAN

Başvurular, bugünden itibaren 10 Nisan saat 16.00'ya kadar MEBBİS üzerinden elektronik ortamda alınacak.

Tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak atamalar, 12 Nisan'da ilgili valiliklerce gerçekleştirilerek ilan edilecek; görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 16 Haziran itibarıyla yapılacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...