Tgrt Haber

Bakan Özer sosyal medyadan paylaştı: Depremden etkilenen öğrencilere burs

03 Mart 2023 10:27 - Güncelleme : 03 Mart 2023 11:51
Bakan Özer sosyal medyadan paylaştı: Depremden etkilenen öğrencilere burs

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen illerde annesi, babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar burs vereceklerini bildirdi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrasında bölgeden tahliyeler hızlandı. Milyonlarca vatandaşımız deprem bölgesini terk ederek başka bir ile ya yerleşti ya da yakınlarının yanına gitti. Geriye acı dolu hikayelerin kaldığı deprem bölgesinde eğitim öğretim dönemi ise kademeli olarak bazı illerde başlatıldı.

ÖĞRENCİLERE BURS

Deprem psikolojisinden çocukların bir nebze de uzak tutulması için adımlar atılırken Resmi Gazete’de yayımlanan "Olağanüstü Hal Kapsamında Eğitim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne dair Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, “Depremden etkilenen illerimizdeki anne veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimize 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar burs vereceğiz” dedi.

https://twitter.com/prof_mahmutozer/status/1631549443945136128

KONAKLAMA VE DİĞER HİZMETLER ÜCRETSİZ

Öte yandan, kararname uyarınca OHAL ilan edilen illerde depremden etkilenen vatandaşlara, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okul ve kurumlar ile bunlara bağlı döner sermayeli işletmeler tarafından sunulan yemek, konaklama, temizlik ve diğer hizmetler ücretsiz verilecek. Bu giderler Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle annesi veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine parasız yatılılığa yerleşip yerleştirilmediğine bakılmaksızın örgün öğretime devam etmek şartıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar 2684 sayılı Kanun uyarınca ödenen burs miktarı kadar aylık eğitim desteği verilecek. Bu eğitim desteği 2684 sayılı Kanun uyarınca burs alanlara verilmeyecek.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...