Tgrt Haber

Engelsiz sağlık turizmi ile yeni hayatlar projesi

31 Ocak 2017 17:52
Engelsiz sağlık turizmi ile yeni hayatlar projesi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından geliştirilen, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin de desteklediği "Engelsiz Sağlık Turizmi İle Yeni Hayatlar” projesi dezavantajlı grupların mesleki gelişimini arttırarak sağlık turizmi alanında istihdam edilmelerini öngören bir eğitim programıdır

Dezavantajlı veya Engelli Katılımcı Kriterleri

1-    18-45 yaş aralığında,
2-    Engel raporuna sahip,
3-    En az ilkokul mezunu,
4-    Kişisel bakımlarına özen gösteren,
5-    Temiz ve düzenli,
6-    Kendini ifade edebilme özelliğine sahip,
7-    Mesleki İngilizce Eğitimi alacak olan kişilerin temel düzeyde ingilizce bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. 

Eğitim programı için belirlenecek adaylar, başvuranlar arasından, proje koordinatörü başkanlığında, kamu, STK, özel sektör ve üniversite temsilcilerinin katılımı ile belirlenecektir.   

Programı 3 eğitim modülünden oluşmaktadır:

1- Mesleki İngilizce Eğitimi,

2- Kat Hizmetleri Eğitimi,

3- Çağrı Merkezi Operatörü Eğitimi şeklinde oluşturulmuştur. 

Belirlenen 66 kursiyerin tamamına 60 saat Mesleki İngilizce Eğitimi verilmesinin ardından kursiyerler iki gruba ayrılarak 33 kişinin 80 saat Kat Hizmetleri Eğitimi, 33 kişinin ise 80 saat Çağrı Merkezi Operatörlüğü Eğitimi alması öngörülmektedir. (Eğitim gün ve saat bilgileri kursiyerlerin çalışma ve mesai saatlerine engel olmayacak şekilde düzenlenecektir.) 

Toplam 3 ay sürecek olan eğitim programı sonunda, 2 ay süre ile ilgili kurum ve kuruluşlarda staj programına katılmalarının desteklenmesi planlanmaktadır. Teorik ve uygulamalı eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara mesleki beceri ve yeterlilik sertifikası verilecektir ve İlk etapta başarılı 10 katılımcının uygun kurumlarda istihdamına destek olunması planlanmaktadır. 

Detaylı bilgi ve ön kayıt için:

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği

Tel: 0(312) 431 64 17

E-posta: saglikturizmi@gmail.com

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...