Tgrt Haber

Geçerlilik süresi 1 yıla çıktı: Resmi Gazete'de yayımlandı: Farklı fakülte mezunları sınava girebilecek!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Ağustos 2024 21:50 - Güncelleme : 17 Ağustos 2024 21:51
Geçerlilik süresi 1 yıla çıktı: Resmi Gazete'de yayımlandı: Farklı fakülte mezunları sınava girebilecek!

"Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Müfettiş yardımcılığı yarışma sınavına farklı fakültelerin mezunları da başvurabilecek. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı​ (MEB) "Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. MEB’den yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın rehberlik ve denetim faaliyetlerinin uygulamalarında karşılaşılan bazı sorunların giderilmesine ilişkin Yönetmelik'te düzenlemeler yapıldığı ifade edildi.

FARKLI FAKÜLTE MEZUNLARI DA BAŞVURABİLECEK

Müfettiş yardımcılığı yarışma sınavına farklı fakültelerin mezunları da başvurabilecek. Buna göre, bakanlık tarafından gerçekleştirilen Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı'na mühendislik-mimarlık ve teknoloji gibi farklı fakültelerin mezunları da başvuru yapabilecek. 

Geçerlilik süresi 1 yıla çıktı: Resmi Gazete'de yayımlandı: Farklı fakülte mezunları sınava girebilecek! - 1. Resim

YÖNERGE İLE UYUMLU OLDU

Yarışma sınavı, kadro ve ihtiyaç durumuna göre belirlenen 'öğretmenlik alanları ile öğretmenlik dışı alanlar' esas alınarak yapılacak. Sınava itirazlar, sınav​ soruları ve cevap anahtarını da kapsayarak MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesi hükümleri ile uyumlu hale getirildi.

GEÇERLİLİK SÜRESİ 1 YILA ÇIKTI

Ayrıca, yarışma sınavında başarı gösteren asıl ve yedek adayların başvuru yaptıkları alanlara göre müfettiş yardımcılığına atanmalarına esas olmak üzere sınavın geçerlilik süresi de 6 aydan 1 yıla çıkarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...