Tgrt Haber

Hatay’da Kadınana Okulu Açıldı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
11 Eylül 2024 20:40 - Güncelleme : 11 Eylül 2024 20:47
Hatay’da Kadınana Okulu Açıldı

İstanbul AFSİAD, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın himayelerinde ve hayırseverlerin destekleriyle İskenderun'da 6 Şubat depremlerinin ardından inşa edilen Kadınana İlkokulu'nun açılışını büyük bir mutlulukla duyurdu. 

Depremlerden etkilenen bölgelerdeki eğitim​ eksikliğini gidermek amacıyla yapımına başlanan 2 katlı ve 12 derslikli okul​, bölgedeki eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Hatay’da Kadınana Okulu Açıldı - 1. Resim

Açılış törenine Afyonkarahisar​ Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Hatay​ Valisi Mustafa Masatlı'nın yanı sıra yerel yetkililer ve hayırseverler katıldı. Okulun açılışı, bölge halkı ve öğrencilere umut ışığı olurken, eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sağladı.

Hatay’da Kadınana Okulu Açıldı - 2. Resim

Kadınana isminin Afyonkarahisar için özel bir anlam taşıdığı belirtilirken, bu isimle yapılan bağışların ve yardımların bölgeye verdiği moralin vurgulandığı ifade edildi. Deprem​ sonrası kurulan gönül bağları ve dayanışmanın, bölgedeki iyileşme süreçlerine katkıda bulunarak güçlendiği kaydedildi. Eğitime destek veren tüm hayırseverlere teşekkür edilerek, bu tür yardımların önemine dikkat çekildi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ceylan11 Eylül 2024 21:18

Bu haberi okuyup çok mutlu oldum, böyle zor zamanlarda yapılabilecek güzel bir şeymiş afiyet olsun herkese

Sonraki Haber Yükleniyor...