Tgrt Haber

İBB'nin yurtlarında başvuru süreci başlıyor! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
15 Ağustos 2024 17:44 - Güncelleme : 15 Ağustos 2024 17:46
İBB'nin yurtlarında başvuru süreci başlıyor! 

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin yurt galesi başladı. Memleketinden uzak şehirde okuyacak olan öğrenciler uygun yurt ararken İstanbul'da eğitimini sürdürecek öğrenciler için ise İBB yurtları alternatif oldu. İBB'den yapılan açıklamada ise yurt başvuru tarihleri açıklandı. 

Üniversite kazanan öğrencilerin yurt başvuruları başladı. KYK​'ya yerleşemeyen öğrenciler için ise İBB yurtları alternatif oldu. İBB'den yapılan açıklamada yükseköğrenim öğrenci yurtlarına başvurular yarın başlıyor. 

İstanbul​'da 8 kız ve 6 erkek yükseköğrenim öğrenci yurduna sahip olan İBB, 2024-2025 akademik yılında öğrencilere kapılarını açacak. 

İBB'nin yurtlarında başvuru süreci başlıyor!  - 1. Resim

YURT BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

İBB'den yapılan açıklamada yurt başvuru tarihleri 16-19 Ağustos arasında 4 gün gerçekleşecek. Başvurular 'İstanbul Senin' uygulamasından gerçekleşecek. Başvurular İBB Yurt Başvurusu alanı ve "yurt.ibb.istanbul" internet sitesinden çevrim içi olarak gerçekleştirileceği açıklandı. 

Açıklamada, öğrencilerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, örgün eğitim veren bir yüksek öğretim kurumuna kaydının bulunması ve 30 yaşını doldurmamış olması şartlarının arandığı ifade edildi.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...