Tgrt Haber

Konya’da bugün okullar tatil mi? 3 Mart Perşembe Konya’da kar tatili olacak mı?

03 Mart 2022 10:18 - Güncelleme : 03 Mart 2022 10:22
Konya’da bugün okullar tatil mi? 3 Mart Perşembe Konya’da kar tatili olacak mı?

Konya’da okullar tatil mi? sorusu Konya’da yaşanan yoğun kar yağışının ardından en çok aratılan konu oldu. 28 Şubat’tan itibaren ülke genelini etkisi altına alan soğuk havalar yerini kar yağışına bırakmaya başladı. İç Anadolu Bölgesi’nde etkili olan yağışı özellikle Konya’yı olumsuz etkiledi. Öğrenciler ve veliler Konya’da eğitime ara verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Peki Konya’da kar tatili olacak mı? İşte detaylar…

Mart ayının başlamasıyla birlikte soğuk havalar ülke genelinde etkisini iyice artırmaya başlarken Meteorolojiden kar uyarısı gelmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kar yağışının etkili olacağını duyurdu. İlk kar tatili haberi ise Konya’dan geldi. Peki Konya’da okullar yarın tatil mi? Konya’da kar tatili olacak mı?

KONYA’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Türkiye’de soğuk hava ve kar yağışı yeniden etkisini hissettirmeye başladı. Kar yağışı özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde etkili oluyor. Özellikle Konya’da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yapılan son açıklamaya göre, bugün (3 Mart) Konya’da üç ilçede daha okullar tatil edildi.

Dün yapılan açıklama sonrasında Konya’nın Ilgın ilçesinde okullar tatil edilmişti. Konya'nın Ilgın ilçesinde kar, don ve buzlanma olasılığı nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiği bildirilmişti.

Bugün ise Konya'da üç ilçede daha okullar tatil edildi. Yapılan açıklamada "Tuzlukçu, Akşehir ve Yunak ilçelerimizde, kar yağışının yoğun devam etmesi ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek için 3 Mart Perşembe günü (1) gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilmesine (halk eğitimi kursları dahil) ve uzaktan eğitim yapılmasına; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

Konya’da bugün okullar tatil mi? 3 Mart Perşembe Konya’da kar tatili olacak mı?

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olumsuz hava şartlarının gerçekleşmesinin beklenildiğine dair iletilen meteorolojik veri ve uyarılar nedeniyle, 3 Mart Perşembe yüz yüze eğitime ara verildi.

Uzaktan eğitimle eğitimin yürütüleceği, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...