Tgrt Haber

KPSS çıkmış soru ve cevapları açıklandı

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
30 Temmuz 2022 17:12 - Güncelleme : 06 Ocak 2025 18:56
KPSS çıkmış soru ve cevapları açıklandı

2022 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları 31 Temmuz'da başlıyor. Adaylar, sınav öncesi son 5 yılın çıkmış soru ve cevaplarını inceleyerek hazırlıklarını tamamlıyor. ÖSYM'nin yayınladığı PDF dosyaları, adayların sınava hazırlık sürecinde önemli bir kaynak oluşturuyor.

Milyonlarca aday, 31 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek olan 2022 KPSS​ sınavları için son hazırlıklarını yapıyor. Sınava saatler kala, adaylar geçmiş yılların çıkmış sorularını çözerek kendilerini test etmek istiyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün açıklamasına göre, KPSS Lisans oturumları üç hafta sonu boyunca toplam 7 oturumda yapılacak. İlk iki oturum 31 Temmuz'da gerçekleşirken, sınavlar 14 Ağustos'ta sona erecek. Adaylar, bu süreçte ÖSYM'nin sağladığı son 5 yılın soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını PDF formatında indirerek sınav​ stratejilerini geliştirebilecekler.

SON 5 YILIN ÇIKMIŞ KPSS SORULARI KİTAPÇIĞI, CEVAP ANAHTARI VE PDF DOSYALARI:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS sınavları yarın başlıyor. Açıklama ise şu şekilde; "2022 KPSS Lisans oturumları yarın başlıyor. 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS Lisans) ardışık üç hafta sonu toplam 7 oturumda gerçekleştirilecek. 31 Temmuz'da iki oturumla başlayacak sınavlar, 6-7 Ağustos'ta üç, 14 Ağustos'ta ise iki oturumla sona erecek." ifadesinde bulundu.

KPSS NE KADAR SÜRECEK, KAÇ DAKİKA? KPSS'DE KAÇ SORU OLACAK?

KPSS lisans oturumları Genel Yetenek-Genel Kültür testi ile başlayacak. Genel yetenek genel kültür sınavı ve eğitim bilimleri testi 31 Temmuz’da düzenlenecek.

Genel yetenek genel kültür testi saat:10.15’te başlayacak ve 130 dakika boyunca devam edecek. Sınavda 120 soru sorulacak.

Eğitim bilimleri testi 14:45’te başlayacak ve 100 dakika boyunca devam edecek. Sınavda 80 soru sorulacak.

Alan bilgisi ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta yapılacak. ÖABT ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenecek.

DHBT 27 Kasım'da yapılacak.

İLK OTURUM (Genel Yetenek ve Genel Kültür):

  • KPSS Genel Yetenek Testi: 30 Türkçe, 30 Matematik
  • KPSS Genel Kültür Testi: 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere 60 soru

Tek oturumda gerçekleşen sınavda adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika verilecek.

İKİNCİ OTURUM 

  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri)
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum (Hukuk, İktisat, Maliye)
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik)

ALAN BİLGİSİ KPSS SINAVLARI NE DEMEK?

Kamu kurum ve kuruluşlarının A Grubu kadrolarına başvurmak isteyen adayların sınavın Genel Yetenek Genel Kültür ile kendilerine uygun Alan Bilgisi oturumlarına katılmaları gerekmektedir.

A Kadro ve B Kadro olarak ayrılan sınav oturumları alım yapılacak kamu kuruluşlarına göre farklılık göstermektedir. 

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacaklar için uygulanan sınavdır. 

Alan Bilgisi sınavlarında mezun olunan bölümlere göre soru sorulur. Alan Bilgisi 1. oturumunda Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi, 2. oturumda Hukuk, İktisat, Maliye ve 3. oturumda İşletme Muhasebe ve İstatistik alanından sorular yöneltilir.

Her bir alandan 40 soru sorulurken sınav süresi 50 dakika olarak belirlenir. Tek istisna, İstatistik alanında sınava katılacaklara 60 dakika süre verilmesidir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...